Djurgårdare!

Det nya året är här och vi kan med stolthet konstatera att Djurgården Basket just nu är bäst i Svenska Superettan! DIF leder tabellen med 26p före Köping som ligger på en andra plats med 24p. Vår sista match 2017 var visserligen en knapp förlust i Solna men vi får inte glömma att DIF krossade samma lag i hemmaderbyt med 20p i november vilket även ger oss epiteten ”Bäst i stan”!

DIF Basket har i år vunnit 13 av 15 spelade matcher och vi har försvarat vår hemmaplan i alla möten. Kan vara intressant att nämna att Djurgården Basket faktiskt aldrig förlorat på sin hemmaplan i förbundsserierna och detta har varit väldigt viktigt för både klubben och våra supportrar.

Coach Barton har onekligen ett av Superettans starkaste lag någonsin och när alla spelare är skadefria är det få lag som kan slå oss. Vi har i år noterat seriens högsta seger med 125p och har även största segermarginalen i både hemma och bortamatcher (50/49). Detta är ingen tillfällighet utan ett resultat av ett noggrant lagbygge av coachstaben och klubbens ledning.

Vi har breddat vår organisation under säsongen och påbörjat ett stort sponsorarbete för att stärka ekonomin under 2018. Förra säsongen tog vi inte klivet upp till Ligan för att klubben inte var redo ekonomiskt men i år ser vi det som vår högsta prioritet. Att spela i Sveriges högsta serie är så klart inte billigt och jag vill därför ta tillfället i akt och uppmärksamma alla företag som har ett hjärta för Djurgården att ställa sig bakom vår ligasatsning och tillsammans satsa på ett första SM guld i basket.

Jag vill av hela mitt hjärta tacka våra nuvarande sponsorer som gjort det möjligt att genomföra vår satsning och speciellt en person som har ett Djurgårdshjärta sällan skådat och då menar jag så klart vår ordförande Johan Cidvall. Det har varit en ära att ha dig i spetsen för vår styrelse!

Djurgården Basket avslutade året på ett traditionellt sätt genom att besöka Skansen på Julafton för att hedra ”Djurgårdsstenen” som restes 1955 till erinran om DIFs första backtävling 1892.

Den 14 januari väntar nästa hemmamatch och det är lite av en seriefinal när rivalen från Köping kommer på besök i Brännkyrkahallen.

Till alla våra medlemmar, sponsorer, säsongare och besökare. Till alla er som har sjungit fram laget på hemma och bortaplan. Till alla er som ideellt hjälper till kring våra matcher. Till alla er som älskar vår sköld och Djurgårdens vackra färger önskar vi en riktigt god jul och ett gott nytt år! Tack för 2017 och vi hälsar er välkomna när säsongen drar igång igen i januari.

Goran Popov/Klubbdirektör