NYHETER

Djurgårdens guard till NBA Summer League!

Stockholm 2018-07-04

Det är inte varje dag som en guard från en svensk basketklubb blir uttagen till ett topplag i NBA. I dag blev det klart att den 24 åriga Djurgårdsguarden, Langston Morris-Walker, kommer att förstärka NBA laget Portland Trail Blazers i NBA Summer League 2018. Langston spelade senast i svenska Superettan där han snittade 17,5 poäng och 7,3 returer. Tidigare tillhörde han Oregon States förstafemma i NCAA. Langston är en tuff och snabb spelare både i anfall och försvar. Han är även en bra trepoängs skytt och har varit en favorit bland Djurgårdens supportrar.

”Man kan inte känna sig något annat än stolt som Djurgårdare när en spelare lämnar vårt herrlag för en av världens största basketklubbar. Det har varit en ära att arbeta med honom och vi kommer att följa hans framtida karriär”, säger Djurgårdens klubbdirektör, Goran Popov.

  

 

 

Coach Barton bjuder in Stockholms basketspelare till träning!

Välkomna till Coach Bartons öppna träning nu på onsdag kl 18:00 i Brännkyrkahallen. Vare sig ni vill pröva för laget eller enbart vill ha en basketträning på hög nivå så är ni välkomna nu på onsdag. 

Provträna för Djurgårdens Basketball Academy!

I dag drar vi igång träningarna/tryouts för Akademin

Spelare födda 02 och äldre i Brännkyrkahallen Stora

Måndag 18 juni kl 17:00 – 18:30

Onsdag 20 juni kl 16:30 – 18:30

Coach Marko Milatovic

 

Spelare födda 06 – 03 i Brännkyrkahallen lilla

Tisdag 19 juni 17:30 – 19:00

Torsdag 21 juni 17:30 – 19:00

Coach Marko Milatovic och Mirza Muhic

 

Välkomna

 

En partner att räkna med!

Att hedra en partner som varit med oss sedan klubben bildades och samtidigt inte få det att låta som en reklam är inte lätt. Men faktum är att basketbutiken 2win från Stockholm alltid har ställt upp och hjälp klubben med alla basketprodukter som vi behövt. Våra designade matchställ som har fått så mycket beröm över hela landet är också en produkt som 2win har tagit fram. Ja utan att överdriva så har 2win alltid varit en partner att räkna med.

”Är stolt att känna Anders Backman och ha firman 2win som partner. Har personligen samarbetat med Anders i snart 10 år och kan med säkerhet säga att han är en av de trevligaste och ödmjukaste handlarna som jag känner. Jag kan varmt rekommendera basketbutikren 2win till alla Sveriges basketblubbar och basketintresserade människor", Goran Popov, klubbdirektör DIF Basket.

Besök gärna 2wins butik online eller på Burspråksvägen 1, i närheten av Globen (gångbron över Nynäsvägen). 2win har Sveriges största och bredaste basketsortiment.

Gärdet Games blev som väntat en succé. På filmen ser ni olika clip från 3X3 baskettävlingen ”Slaget om Stockholm”. Vi gratulerar årets vinnare, klubben ”Stockholm Baketball Club”, som slog Alvik i finalen. Djurgården fick nöja sig med en tredje plats och Hammarby kom fyra. Svenska Basketbollförbundets ordförande, Mats Carlson delade tillsammans med Djurgården Baskets ordförande Johan Cidvall och klubbdirektör Goran Popov ut priser till vinnarna. Förutom medaljer och pokaler fick vinnarlaget 6000kr och den andraplacerade laget hälsokostpaket från Företaget Better You till ett värde av 4000kr..

Det spelades även en uppvisningsmatch i 3x3 med ungdomar under 13 år.

PÅ ONSDAG SMÄLLER DET!

 

Stockholms storklubbar spelar 3X3 basket i "Slaget om Stockholm".  Matcherna startar kl 12:30 och pågår till ca 14:30 på Gärdes basketplan. Det blir ett historiskt event där storklubbarna för första gången mäter styrkan i denna populära nya sport. Det kommer att pågå aktiviteter på planen under hela dagen bla skyttetävlingar för de yngsta och 3X3 matcher för ungdomar. 

Kom och spela fotboll på det klassiska sportfältet. Testa basket och beachvolley. Gillar du ännu tuffare tag finns amerikansk fotboll. Eller varför inte svinga slagträet i en av de snabbast växande sporterna i landet, cricket? Stockholms stad erbjuder alla besökare att testa utegymmet med instruktör och att prova på gruppträning. På självaste nationaldagen 2018 anordnas Gärdet Games. En storslagen fest där barn och ungdomar kan prova på en mängd olika idrotter. Syftet med Gärdet Games är idrottslig gemenskap. Evenemanget ska ge fler barn chansen att ta steget in i idrotts- och föreningsvärlden. Idrotten är mästare på att välkomna människor och erbjuda en gemenskap där såväl kropp som själ mår bra. Därför vill vi att så många som möjligt, så länge som möjligt, ska ges chansen att idrotta. Evenemanget ska också väcka liv i ett klassiskt idrottsfält. Idrottsplatsen, oavsett om den är en fotbollsplan, en isrink eller en idrottshall, är stället där vi möts, aktiveras och tävlar med varandra. Nu samlas vi för Gärdet Games på Sveriges nationaldag, den 6 juni. En fest där vi firar att staden mår bäst när vi ses på idrottens gemensamma yta!

Hälsningar

Goran P./ Klubbdirektör

 

3X3 Slaget om Stockholm!

Den 6 juni smäller det. Kom och se Stockholmslagen kriga i 3X3 "Slaget om Stockholm"! Det händer på basketplanen under Gärdet Games på nationaldagen kl. 12:30 – 14:30. Just nu är Djurgårdens och Alviks lag klara och vi inväntar svar från AIK och Hammarby. Festivalen pågår hela dagen och vi förväntar oss ca 35000 besökare. Under dagen kommer vi även att ha en U13 3X3 tävling som vi kommer att skriva mer om under de kommande dagarna.

Gärdet Games

Kom och spela fotboll på det klassiska sportfältet. Testa basket och beachvolley. Gillar du ännu tuffare tag finns amerikansk fotboll. Eller varför inte svinga slagträet i en av de snabbast växande sporterna i landet, cricket? Stockholms stad erbjuder alla besökare att testa utegymmet med instruktör och att prova på gruppträning.

På självaste nationaldagen 2018 anordnas Gärdet Games. En storslagen fest där barn och ungdomar kan prova på en mängd olika idrotter.

Akademin på väg att bli en succé

20180524 Kansliet

Sedan vi drog igång anmälningarna till Akademin för snart 10 dagar sedan har en hel del spelare och föräldrar skickat in anmälningar och förfrågningar. Lagen och organisationen börjar ta form.

Här tänkte vi ta upp vad som gäller och hur Akademin fungerar.

Akademin består i år av 10 lag från U19 till U13. Herr och damlaget har ett nära samarbete med Akademin och redan i år kommer flera U19 spelare erbjudas träning och spel med seniorlagen. Vår coachstab består bla av coacherna Charles Barton som även är head coach i Herrlaget och Marko Milatovic som är tränare/sportansvarig i akademin. Våra coacher möts regelbundet för att analysera spelarnas utveckling och tittar även på individuella träningsprogram. Målet med Akademin är att ge satsande spelare rätt förutsättning att lyckas som basketspelare. När dom väl blir seniorer är målet att dom ska spela som proffs i våra seniorlag eller att vi hjälper spelarna komma ut i Europa.

Lagen kommer att spela flera turneringar utöver seriespelet och bl.a. resa och möta utländskt motstånd. I dagarna har vi förhandlingar med tre stora europeiska basketföreningar som visat intresse för att samarbeta med Djurgården. Vi har även planer på en stor internationell Stockholmsturnering med inbjudna amerikanska och europeiska lag.

Att dra igång en professionell basketakademi är en idé som jag haft med mig i flera år. Tiden har bara inte räckt till. Nu äntligen kör vi igång och det kommer att bli mycket spännande. Jag skulle vilja att akademin utvecklas till en institution inom sporten i vår huvudstad som även lockar utländska spelare. Det finns många bra stockholmsklubbar som satsar på bredden och vi vill inte på något sätt störa deras verksamhet men jag tror inte på att föräldrar eller barn ska coacha barn i låga åldrar. Det är minst sagt inte optimalt om man vill maximera effekten. Sporten ska tas på allvar från första början och coacherna måste vara kompetenta, kunna förmedla rätt teknik och kräva en bra nivå av sina lag”, säger Goran Popov/Klubbdirektör DIF Basket

 

Som vi tidigare skrev så kan ni skicka in förfrågan och anmälningar på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ringa på 0700254845

Ni kan även besöka oss på Gärdet Games den 6 juni där vi kommer att vara från kl. 10:00 – 17:00 på basketplanen. Kom och prova på sporten, se tävlingen i 3X3 som vi anordnar eller kom in i vårt tält bredvid planen.

För våra yngsta drar vi även igång ”Easy Basket” och ”Smurfbasket”. Mer informationen kommer i sommar.

 

 

DIF Basket söker nya medarbetare!

Djurgården Basket växer så det knakar och familjen blir större för varje dag. Med 11 nya lag för i år och flera nya projekt på gång så är vi nog en av de snabbast växande klubbarna i Stockholm.

Om du känner att du skulle vilja hjälpa till i klubben så finns det säkert en del uppgifter som skulle intressera dig inom vår organisation. Kanske vill du hjälpa till kring arrangemangen på matcherna, med våra projekt, jobba med sponsorerna eller kanske som ledare/tränare. Du är välkommen att kontakta oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så förklarar vi mer.

Hälsningar

Goran P.

 

Välkomna till Gärdet Games den 6 juni 2018

Kom och spela basket, fotboll och beachvolley på det klassiska sportfältet. Gillar du ännu tuffare tag finns amerikansk fotboll. Eller varför inte svinga slagträet i en av de snabbast växande sporterna i landet, cricket? Stockholms stad erbjuder även alla besökare att testa utegymmet med instruktör.

På självaste nationaldagen 2018 anordnas Gärdet Games. En storslagen fest där barn och ungdomar kan prova på en mängd olika idrotter.

Syftet med Gärdet Games är idrottslig gemenskap. Evenemanget ska ge fler barn chansen att ta steget in i idrotts­ och föreningsvärlden. Idrotten är mästare på att välkomna människor och erbjuda en gemenskap där såväl kropp som själ mår bra. Därför vill vi att så många som möjligt, så länge som möjligt, ska ges chansen att idrotta.

 

Gärdet Games - Program

 

Fotboll Fitness

10.00 – 16.00                   Prova-på 3v3

Uppehåll för invigning 10.55 – 11.15

Utdelning av mf-material

Handboll

10.00 – 16.00              Prova-på aktivitet i aktivitetspark

10.00 – 12.00              Träningsuppvisning

12.00 – 15.00              Uppvisningsmatcher/miniturnering

Uppehåll för invigning 10.55 – 11.15

I aktivitetsparken blir det hastighetsskjutning, prickskjutning, slalombana, instruktörer, bollar och sk reboucenät. Ungdomar finns på plats och svarar på frågor om handboll.

På andra planen blir det uppvisning av träning och matcher

Korpen

Fotbollsmatch för mix-lag på en 7 eller 5 spelsyta, 2x20 min.

Korpen har med eget tält.

Beachfotboll

10.00-10.35                      Herrmatch

10.35-10.55                      Öppen spontanmatch/träning

11.00-11.15                      Invigning

11.25-12.00                      Dammatch

12.00-12.35                      Herrmatch

12.35-13.10                      Öppen spontanmatch/träning

13.10-13.45                      Dammatch

13.45-14.20                      Herrmatch

14.20-14.55                      Dammatch

14.55-16.00                      Öppen spontanmatch/träning

 

7-spelsfotboll

10:00-12:20                      P/F-10-mincup med lag från Värtans IK och Djurgårdens IF

12:30-13:30                      Pröva på verksamhet med instruktörer från Värtans                                        ungdomslag

13:45-16:00                      Mixedmatcher med P/F03-lag från Reymers IK, Lidingö SK                          och Värtans IK

Uppehåll för invigning 10.55 – 11.15

3-spelsfotboll

Inget särskilt program.

Basket

10:00 - 10:50                  Prova på basket

10:50 - 11:20                   Tal på stora scenen

11:30 - 12:30                  Prova på basket

12:30 - 13:30                  Tävling 3X3 senior/ungdom

13:45 - 14:45                  Tävling 3X3 seniorer/ungdom

14:50 - 15:50                  Öppen träning

16:00 - 17:00                  Öppen träning

Amerikansk fotboll

10:00 - 10:30                    U-11 Training

10:30 - 10:55                    Try-out

11:00 - 11:15                    Tal på stora scenen

11:15 - 11:45                    U-13 Training

11:45 - 12:00                    Try-out

12:00 - 12:30                    Flagg - Cavaliers/DIF

12:30 - 13:00                    U-15 Training

13:00 - 13:30                    Try-out

13:30 - 14.00                    Flagg - DIF/Cavaliers

14:30 - 15:00                    Try-out

15:00 - 17:00                    Senior Practice

Svenska Dövidrottsförbundet

Vänskapsmatch med DIF 12.00 – 12.50,. 2x20 min.

Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm

Delar ut informationsmaterial. Har eget tält.

Cricket

10:00 - 16:00                    Informationstält

10:00 - 16:00                    Teknikträning – lära ut hur man slår en boll i en slagbur med hjälp av en cricketkanon

10:30 - 15:30                    Spontancricket – prova på att spela cricket med kompisar och andra

Uppehåll för invigning 10.55 – 11.15

Stockholms stad

Prova på pass vid Kampementsbadet

10:00 - 10:30                    Barndans

10.30 – 11.30                   Uppehåll för invigning

11:30 - 12:00                    Zumba

12:15 - 12:45                    Yoga

13:00 - 13:30                    Gym cirkel

13:45 - 14:15                    Flex

14:30 - 15:00                    Core

15:15 - 15:45                    Multi

Utegymmet

10.00 -16.00                     Gyminstruktör

Futebol da Forca

Kommer att dela ut material vid fotbollstältet.

BeachVolley

Program kommer

 
 
 

Spela basket i Djurgården!

Stockholm 20180514

Djurgården Basketball Academy omfattar alla spelare under 18 år. Vare sig du är en ung spelare som vill satsa på basketkarriären eller nybörjare som vill prova på sporten så är DBA något för dig.

Ansvarig för Akademin är coach Marko Milatovic som senast var sportchef i Spånga basket. Idén med akademin är att erbjuda elitbasketträning på ungdomsnivå och att bygga framtida spelare till våra herr och damlag. 

Priser för att spela per säsong

Elit pojkar: 3500kr  Elit flickor: 3000kr

Utveckling pojkar: 3000kr  Utvekling flickor: 2500kr

Easy basket (pojkar & flickor): 1500kr

 

Vi söker spelare till följande lag

Elit

Elit: U 19 pojkar          

Elit: U 17 pojkar

Elit U 17 Flickor

Division 2 Herrar

Utveckling

U 16 pojkar

U 15 pojkar

U 14 pojkar

U 13 pojkar

U 15 flickor

U 13 flickor

__________________________________________________________________________________

Easy basket

10 – 13 år pojkar och flickor

__________________________________________________________________________________

För närvarande väntar vi på träningstider. Vi återkommer med tiderna när de fastställts.

Anmäl er på mailadress: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller på 0700254845

 

Två Djurgårdsspelare i landslagstruppen 3x3 herrar 2018

Herrarnas förbundskapten för 3x3, Peter Grinbergs Anell, har kallat sin första landslagstrupp. Tio spelare - däribland Djurgårdsspelarna Brandon Barton och Kristoffer Gafor började i fredags förberedelserna inför EM-kvalet. Även årets forward i Basketligan, Axel Nordström, var kallad till lägret. Truppen består av flera kända namn med meriter från Basketligan, Superettan och landslagssammanhang i 5v5-basket.

Även följande spelare var kallade:

Viktor Henriksson, Stockholm

Alexander Holmström Forster, Lissabon

Erkan Inan, Stockholm

Jörgen Martinsson, Stockholm

Francis Odada, Stockholm

Johan Pierre, Umeå

Egal Saleman, Umeå

Sverige, som inför 2018 var rankade på 57 plats i 3x3-världen, har som mål att till 2020 kunna slå sig in bland de 20 främsta och därmed konkurrera om en plats i OS. I det stundande EM-kvalet ställer 32