NYHETER

 

 

 

18 de raka vinsten för obesegrade Djurgården

2019-02-17 SKRIVET AV GORAN POPOV

Djurgården 111-97 Högsbo

(27-15  26-29  29-21  29-32)

Djurgården behövde endast en till vinst för att avgöra hela Superettan och i kväll kom den. Dagens vinst betyder att Djurgården för första gången vinner Superettan i Basket och sportsligt är klara för Svenska Basketligan. Detta trots att laget har 6 matcher kvar att spela. Högsbo har ett ungt lag men spelar en skolad basket och har skarpa skyttar. I första mötet i oktober månad vann Djurgården knappt med 1p efter att Högsbo briljerat med sitt trepoängsskytte och enkla spel.

Djurgården öppnade matchen starkt och fick till en ledning på 15-2 inom några minuter. Unga Högsbo kämpade men blev lätt stressade av Djurgårdens starka försvar och tvingades ta många snabba avslut. I slutet av perioden kommer Högsbo igång med sitt spel men hemmalaget vinner perioden med 27-15. I andra perioden börjar Djurgården slarva mycket i försvar medan Högsbo spelar effektivt och enkelt. Detta ledde till att bortalaget kom in i matchen och minskade hemmalagets ledning till 9p inför andra halvlek (53-44).

I tredje perioden fortsätter Djurgården med samma slarviga försvarsspel vilket leder till att Högsbo kommer ikapp. Då tar coach Charles Barton en time out och sätter upp ett zonförsvar som ställer till stora problem för bortalaget som hamnar i ett 19 poängs underläge inom 4 minuter.

I fjärde håller Djurgården ifrån bra och Högsbo slutar skjuta sina långskott utan försöker istället spela inside vilket blir svårt mot ett längre hemmalag. Högsbo vinner perioden (32-29) men Djurgården tar hem vinsten i matchen mycket tack vare suveräne Germain Jordan som sätter 45p (20 returer) och Lazar som sätter 23p.

I bortalaget var det Emil Lundstedt (18p) och Jonathan Stålberg (18p) som var poängbäst.

 

 

 

 

 

 

 

 

17:de raka segern

STOCKHOLM 2019-02-04 GORAN POPOV

Djurgården Basket tog ännu en vinst i Superettan efter att ha slagit Fryshuset på bortaplan med 94-81 och laget är uppe i 17 raka vinster och en vinst från serieseger.

Djurgården startade med 8-0 innan Fryshuset fick fart på poäng görandet och kontrade med 11 raka poäng. Ledningen efter den första perioden var 8 poäng och den växte till 16 i paus och många trodde nog det var klart. Men Fryshuset ger sig aldrig och trots underläge med 25 krympte de underläget till under 10 i slutminuterna. Bäst i gästerna var Aron Hedqvist Jallow med 20 poäng. I bortalaget fick flera av våra yngre spelare chansen och bra erfarenheter.
Assisterande coach David Leman:
”Jag tycker vi kom fokuserade till matchen och spelade stundtals riktigt bra. Fryshuset mixade sitt försvarsspel med man-man, helplanspress och zonförsvar, något vi förberett oss för men som alltid kräver att man håller skärpan. Extra plus till Joel Svensson som gav oss ett lugn på planen när Fryshusets spelare spelade mer aggressivt i försvar. Germain Jordan bidrog med hela 22 poäng och 18 returer vilket var bäst på plan. Nu ser vi fram emot nästa match hemma i Brännkyrka på söndag och vi hoppas få se alla härliga supporters på plats.”

Nästa match för Djurgården Basket är på söndag på hemmaplan i Brännkyrkahallen kl 16.00 när Högsbo Basket från Göteborg kommer på besök. Då har Djurgården Basket möjlighet att utöka segersviten till 18-0 och säkra förstaplatsen i Superettan.

Poängplockare DIF Basket:
Germain Jordan 22, Kristoffer Gafor 16, Brandon Barton 14, Kiki Kitanovic 11, Joel Svensson 8, Lazar Radosavljevic 7, André Benediktsson 6, Johan Craaford 4, Leo Chatziathanasiou Lettfält 4, Robertino Duric 3


 

 

 

 

DIF Basket väljer ACTIC för sin styrka och rehab.

"Djurgården går fram som en ångvält i Superettan och har nu 15 raka segrar (15-0). För att konservera den goda formen har Vi nu fått till ett samarbete med den aktade gymkedjan ACTIC på plats. ACTIC delar mycket av Djurgårdens värdegrund och Vi är väldigt glada att få träna med dem" säger Ordförande Johan Cidvall

"När vi fick förfrågan om ett samarbete med Djurgården basket var vi inte långsamma på att säga ja. Att få hjälpa grabbarna att utvecklas utanför plan så de kan fortsätta sin framfart och inspirera andra är något vi ser fram emot att få följa!" Säger ACTICs regionchef  Joanna Dunham

ACTICs vision är ett friskare samhälle genom träning.

Vi förverkligar vår vision genom att inspirera och engagera en människa i taget till ett aktivt träningsliv. Vi har över 100 anläggningar från Ystad i söder till Kiruna i norr. Flertalet av anläggningarna har styrketräningsprogram, gruppträningsklasser och bad. www.actic.se

 

 

 

 

 

 

 

Djurgården tar sin 16de raka seger

STOCKHOLM 20190303 GORAN POPOV BILD: JOSEFINE TOLLEMAN

Det var minst sagt ovisst om och när Djurgårdens herrlag skulle nå Luleå på grund av sena och inställda flyg men till slut kom laget iväg

Detta säger assisterande coach David Leman efter matchen:

Det blev en bortamatch som ställde stora krav och utmaningar för det här Djurgårdslaget. Inställt flyg och förseningar gjorde att vi fastnade på Arlanda. Några enstaka flighter flögs tillslut och vår till Luleå var en av dessa. Matchen blev uppskjuten knappt två timmar men när matchen startade kunde man inte märka detta på spelarna, de var laddade och förberedda på sin uppgift, en sextonde rak seger och ännu ett kliv mot Ligan!

Första perioden spelade båda lagen bra offensivt men vi lyckades inte få stopp i försvaret. I slutet på den andra perioden lyckades vi dock skapa ett ryck och gick till halvtidsvila med 10 poängs ledning, 37-47. I den andra halvleken ryckte vi till 15+ ledning efter att ha spelat väldigt bra men slappnade av lite och Luleå satte några treor och krympte underläget till under 10. Det var först när två minuter återstod som vi ryckte ifrån och punkterade matchen och slutresultatet skrevs till 68-85 och ännu en stark bortaseger.

”En fantastisk prestation att kunna fokusera och vara redo trots alla rådande omständigheter och samtliga spelare ska ha cred för hur vi genomför matchen. Lazar och Brandon ledde oss offensivt genom hela matchen och gjorde mer än hälften av våra poäng. Extra beröm till Johan Craaford gör en väldigt stark insats med 18 returer och 4 blockar. Fastän vi är tvungna att stanna kvar en extra natt i Luleå kommer det bli en härlig natt efter att vi nu har 16-0 i tabellen.”

Idag saknades Kiki Kitanovic och Germain Jordan som båda stannade hemma pga sjukdom samt Robertino Duric som är skadad. André Benediktsson gjorde comeback i Djurgårdslinnet för den här säsongen.

Poängplockare DIF:

Lazar Radosavljevic 32, Brandon Barton 15, Kristoffer Gafor 12, Johan Crafoord 9, Joel Svensson 8, André Benediktsson 7, Leo Chatziathanasiou Lettfält 2.

Nu laddar vi om för nästa match, Fryshuset borta 13 feb kl 19.00!

 

 

 

 

André Benediktsson tillbaka i DIF Basket

STOCKHOLM 20190203 GORAN POPOV

Den 28 åriga svenska spelaren är tillbaka i Djurgården efter en halv säsong i Italienska Termoli Airino (Serie C).

André är ett välkänt ansikte i Djurgården Basket och har spelat flera säsonger i herrlaget. André är 196 cm lång, spelar både som forward och guard och är en bra trepoängsskytt.

Han spelar sin första match mot Steelers i Luleå i dag.

 

 

 

 

 

 

 

Stockholm Nätverksteknik AB (STN AB) och DIF Basket tecknar omfattande samarbetsavtal.
STOCKHOLM 20190201 GORAN POPOV
DIF basket välkomnar en ny storsponsor i Stockholm Nätverksteknik AB.

STN AB är ett väletablerat företag på marknaden, erkänt kunniga inom nätverk.
Företagets kompetens gällande datanät och fiberinstallationer är stor och breddas kontinuerligt.
Att ligga långt fram i utvecklingen är för STN AB en självklarhet, något som även syns i företagets kundkrets och partnerskap.


”Vi har haft en dialog sedan i höstas och det känns fantastiskt att det nu är klart. STN AB är superduktiga på vad de gör, hängivna Djurgårdare och dessutom stolta över Djurgårdsfamiljens nya ben. Vi uppmanar alla våra partners att titta på deras portfölj av tjänster. Vi kan nu titta framåt och uppåt tillsammans med dem” säger Ordförande Johan Cidvall.

 

”Detta samarbete ser vi som ett långtgående projekt och jag som VD på Stockholm Nätverksteknik AB är stolt över att få vara med och delta på denna resa mot ytterligare framgångar för DIF Basket” säger VD Jimmy Sundqvist. STN AB. Nå företaget på denna länk:www.sthlmnatverk.se
För ytterligare frågor kontakta Johan Cidvall, DIF Basket 0733 101 978 eller Jimmy Sundqvist, STN AB 070 090 47 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dubbel seger i helgen!

STOCKHOLM 2019-01-21 GORAN POPOV BILD: JOSEFINE TOLLEMAN

Det blev som väntat två segrar i helgens matcher mot Luleå Steelers och Helsingborg. I den första matchen mot bottenlaget Luleå hängde gästerna med tom den tredje perioden då DIF drog ifrån med 25-14 och säkrade en ledning med 16p inför den fjärde perioden. Den fjärde perioden blev visserligen poängrik åt båda hållen med totalt 69p men Djurgården vann även denna med 37-32 och säkrade sin 14de raka vinst (110-89).   

Det blev som sagt även seger i helgens andra match med 96-76 mot Helsingborg som ligger på en femte plats med 8 vinster och 8 förluster. Det var dock Helsingborg som började bäst och tog en tidig ledning med 11-2. Men Lazar Radosavljevic satte en trepoängare som blev startskottet för en imponerande vändning i första perioden där intensiteten höjdes såväl i försvar som i anfall. 30-13 stod det efter första perioden. Djurgården fortsatte spela inspirerat i den andra perioden och ledde i paus med 59-28. Hemmalaget höll sedan undan i den andra halvleken men Helsingborg ska ha all heder för hur de aldrig slutade kämpa och kunde putsa siffrorna i slutperioden. Efter en intensiv spelhelg med dubbla matcher har nu Stockholms stolthet matchuppehåll nästa helg innan februari månad börjar med returmatch borta mot Luleå.

”Vi var lite trögstartade idag och Helsingborg straffade oss direkt. Jag är dock väldigt stolt hur vi jobbade oss in i matchen genom tufft försvar och effektivt anfallsspel. En extra eloge till Filip Bogdanovic som spelade väldigt bra försvar på Helsingborgs starka forward från Danmark, Mads Rasmusson. Filip gav laget energi genom sitt försvar och returtagning, totalt 16 returer vilket är imponerande. Joel Svensson var tillbaka efter några dagars sjukdom och sköt högprocentigt utifrån med fyra satta 3-poängsskott. Som helhet handlade det om en stabil laginsats där alla bidrog och det är skönt att se hur vi kan lägga i en växel när det behövs. Det var även kul att se hur våra unga spelare fick värdefulla minuter i Superettan. 15-0 är imponerande och jag är stolt över killarna i laget.” säger assisterande Coach Leman efter vinsten.

I båda matcherna var Djurgårdens Germain Jordan poängbäst och visade prov på förstklassig basket.

 

Statistik ser ni här

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 raka vinster och obesegrade!

2019-01-14 ARTIKEL: GORAN POPOV BILD: JOSEFINE TOLLEMAN

I söndags tog Djurgården Basket sin 13:de raka seger när man besegrade fjärde placerade Fryshuset borta med 86-74. Lagen möttes även tidigare i säsongen (7 november) i en tuff match som Djurgården vann på hemmaplan med 89-85. Gårdagens match var visserligen tuff och relativt jämn men det var Djurgården som dikterade spelet och hemmalaget var i underläge under hela matchen.

Ass Coach David Leman sammanfattar matchen såhär;

"Vi tog ett tidigt grepp om matchen via bra skytte utifrån där Kristoffer Gafor satte tre raka treor. Ledning 17-9. Men så fort man slappnar av mot Fryshuset straffar de en direkt via poäng på snabba uppspel och offensiva returer. I den andra perioden fick vi en bättre balans i vårt spel och kombinerade skytte utifrån med insidespel och kunde gå till pausvila med en 9-poängsledning. I den andra halvleken fick vi igång vårt transitionspel där vi lyckades vända bollen snabbt från försvar till anfall. Germain Jordan (totalt 34 poäng), som stod över förra matchen pga skada, var tillbaka och stod för några häftiga dunkar i våra snabba uppspel. I den fjärde perioden var ledningen ett tag uppe i ca 20 poäng men Fryshuset höll sig kvar och slutresultatet skrevs till 86-74 vilket betyder säsongens 13:e raka seger. En stabil seger vilket också innebär att vi har 2-0 i inbördes på Fryshuset. Nästa helg väntar två hemmamatcher i Brännkyrkahallen. Luleå på lördag och Helsingborg på söndag"

 

DIF Basket är som sagt obesegrade och ligger på en första plats med 26p. Djurgården har även spelat 2 matcher mindre än rivalerna andra och tredje plats, Alvik Basket med 11 vinster och 5 förluster (22p) och Lundalaget EOS med 10 vinster och 6 förluster (20p). Djurgården har 11 matcher kvar att spela och mycket kan hända men som det ser ut nu så ligger laget mycket bra till för att vinna Superettan och den åtråvärda direkt placeringen till Svenska Basketligan.


Poängplockare DIF:
Germain Jordan 34, Kristoffer Gafor 16, Lazar Radosavljevic 12, Brandon Barton 9, Joel Svensson 7, Kiki Kitanovic 3, Filip Bogdanovic 3, Robertino Duric 2

 

 

 

 

 

 

Vi minns Dee Ayuba

STOCKHOLM 2019-01-02 

Det är med stor sorg och saknad som vi idag minns vår vän och lagkamrat.

För ett år sedan nåddes vi av den tragiska nyheten att Dee Ayuba gått bort under sin semester i Luxemburg. Hans död är en tragisk förlust för alla oss som hade förmånen att ha honom som en vän och lagkamrat. Vi minns Dee som en spelare som brann för skölden och krigade på planen men även som en fin och omtänksam familjefar.

Dee, vår ödmjuka och godhjärtade vän. Vi är stolta över att ha haft dig som vän och Djurgårdsbroder.

Vi saknar dig………

Goran Popov

Djurgårdens IF Basketförening

 

 

Se filmen från minnesstunden här:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny styrelse valdes på årsmötet

STOCKHOLM 20181219

I går kväll höll Djurgårdens IF Basketförening sitt ordinarie Årsmöte på Stockholms Olympia Stadion.

Detta säger Ordförande Johan Cidvall efter mötet.

"Det var ett spännande och intensivt möte så till vida att det var mycket som skulle klubbas igenom och en hel del nya ansikten, där ett fåtal satt ner ihop för första gången. Lars Erbom avtackades för sin tid i DIF Baskets styrelse (Adjungerad via DIF allians) och för allt han gör och gjort i Djurgården i stort. Vi ser metillförsikt på framtiden och känner att vi fått ihop en mycket kompetent grupp"

 

Till ny styrelse valdes:

Johan Cidvall, omvaldes som Ordförande

Nyval 2 år:

Åke Larsson, vice ordf

Julia Jordan, sekreterare

Therese Pettersson

Nyval 1 år

Kaj Helenius

Stefan Kolmodin

Hans von Uthmann

Suppleant, 1 år

Thomas Canessa Carlsson

 

Dessutom adjungerades Andreas von der Heide (vice ordf DIF Alliansen), Godfrey Lutaya och Slobodan Jekic till styrelsen.

Styrelsen utsåg Rick Bergström till ny Verksamhetsansvarig med ansvar för den operativa verksamheten i föreningen.

Den nya ledningen och styrelsen startar omedelbart sitt arbete och har redan haft sitt första styrelsemöte.

DIF Basket passar på att än en gång varmt tacka de avgående ledamöterna och avgångne klubbdirektören för deras omfattande insatser för föreningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Djurgården krossade Hammarby i Derbyt!

STOCKHOLM 2018-12-09 BILDER: JOSEFINE TOLLEMAN

Djurgårdens damer krossade Hammarby på bortaplan med 70p (106-36).

Detta var damernas fjärde seger i serien som laget för närvarande leder före Södertälje laget “Telge Stars” som ligger på andra plats.

Det var en fin laginsats som publiken fick se i Farstahallen när coach Mirza Muhics damlag visade upp hur skickliga de är på alla positioner. Hemmalaget hängde med lite i början av matchen men så fort Djurgården höjde tempot var Hammarby chanslösa. Djurgården vinner alla fyra perioder med apostrof på den sista perioden där man krossar hemmalaget med 27-1!

“Att vinna ett Stockholmsderby är alltid härligt men att krossa motståndaren med 70p är otroligt stort. Vi är mycket stolta över Coach Mirza och vårt damlag som levererar match efter match och förhoppningsvis kommer att gå upp i år” säger Goran Popov, klubbdirektör i Djurgården Basket.  

 

Poängbäst i Djurgården var lagkaptenen Therese Pettersson med 21p med det var som sagt en laginsats där hela laget bidrog.

Nästa match är en bortamatch mot KFUM Fryshuset fast i Brännkyrkahallen den 16 december kl 19:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10-0 och obesegrade!

STOCKHOLM 2018-12-09

Djurgården tog sin tionde raka seger när man krossade Göteborgslaget Högsbo Basket på bortaplan med 97-67. När lagen möttes tidigare i säsongen vann Djurgården efter en mycket jämn match med 86-85. I gårdagens match såg det helt annorlunda ut på planen. Djurgården tog direkt kontroll i matchen och i halvtid hade man en säker ledning med 23p (31-54). Högsbo kom visserligen tillbaka i tredje perioden som man vann med 20-16 men i fjärde  var det återigen Djurgården som dominerade spelet och drog ifrån med 16-27. Poängbäst i DIF var återigen amerikanen Germain Jordan med 28p,12 returer och 4 assists. Germain leder hela Superettan i poäng och effektivitet.

Gårdagens match säkrar Djurgårdens ledning i tabellen före Eos som just nu ligger på andra plats.

Se matchstatistiken här:

Goran Popov/Klubbdirektör