NYHETER

Matador Projektledning AB via VD Thomas Eriksson förlänger samarbetet med DIF Basket.

En välkänd partner inom svensk idrott och framförallt Djurgårdsfamiljen. ”Vi är mycket stolta över att ha Thomas Eriksson med företaget Matador som partner. Thomas är en härlig person och vi vet hur mycket han brinner för idrotten. Hans stöd uppskattas och betyder en hel del för Djurgården”, klubbdirektör Goran P.

Ett renodlat projektledningsföretag inom bygg- och fastighetsbranschen.

Vi har delat in våra tjänster i två huvudinriktningar och vi kallar dem ”kommersiellt” och ”bostäder”.

Kommersiellt

Vi arbetar bl a med nyproduktion, ROT, hyresgästanpassningar och utredningar. Med vår väl genomarbetade arbetsmetodik och stora erfarenhet säkerställer vi högsta kvalitet på de projekt vi åtar oss. Vi har erfarenhet av alla entreprenadformer och känner till deras styrkor och svagheter. Därför kan vi bistå er i valet av lämpligaste entreprenadform i alla typer av projekt, litet som stort. Vi hjälper till att fastställa ramarna för tidplan, kvalitet och budget utifrån av oss identifierade milstolpar och risker. Vi verkar alltid för ett gott samarbete mellan beställaren och dess kunder, men också konsulter och entreprenörer. På så sätt når man fram till det gemensamma målet. Vi på Matador ifrågasätter alltid, och tar ingenting för givet utan är alltid nyfikna på nya sätt att jobba. Som litet företag är vi flexibla och kan snabbt anpassa oss efter förändringar i branschen.

Bostäder

Ingen har väl undgått att det byggs mycket bostäder just nu. Inte vi heller. Att projektleda bostadsbyggande är något vi tycker är både roligt och utmanande. Gärna hela vägen från markanvisning till inflytt. Från mindre hus med ett tiotal lägenheter till hela bostadsområden. Vi skapar och projektleder även exklusiva privata boenden. Budget, tidplan och kvalitet kan kännas extra viktigt när man vill skapa sitt exklusiva drömboende. Där samarbetar vi med de bästa arkitekter, inredare, konsulter och entreprenörer. En tät kontakt med kunden garanterar ett resultat utöver det vanliga.

Besök oss här: http://matadorprojekt.se/

Djurgården Basket förlänger det stora samarbetsavtalet med Nordic PM via VD Joakim Orten.

Nordic PMs VD Joakim Orthen och DIFs ordförande Johan Cidvall kom nyligen överens om ett nytt omfattande samarbetsavtal som sträcker sig tom hösten 2019.

"Att få jobba 1 år till med Joakim Orten och hans fastighetsförvaltning i världsklass är en ära och Vi är väldigt glada över avtalet" –Säger Johan Cidvall.

"Djurgårdare var Vi från början men ingen i Djurgårdsfamiljen har kunnat undgå det avtrycket som DIF Basket gjort på kort tid. När man nu lyfter fram så väl damer som en akademi kändes det helt rätt att fortsätta stötta och marknadsföra oss ihop" säger Joakim Orthen.

Om Nordic PM:

- Vi förvaltar och förädlar fastigheter som om de vore våra egna.

Som konsulter i fastighetsbranschen agerar vi på Nordic PM i alla lägen med våra kunders bästa för ögonen. Detta gäller såväl vårt dagliga arbete med fastighetsförvaltning och lokaluthyrning, som fastighetsutveckling, analyser och fastighetstransaktioner.

Vårt andra motto, "Always on Site" speglar närvaron och engagemanget i vårt arbetssätt - lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats. Det är där som värdena skapas för våra uppdragsgivare, samtidigt som vi blir en aktiv och kreativ partner för hyresgästerna. www.nordicpm.se

 

Kristoffer förlänger med Djurgården!

I kväll blev det klart att den 26 åriga svenska garden Kristoffer Gafor förlänger med Djurgården Basket. Kristoffer är fostrad i Högsbo basket och har spelat för liga klubbarna Södertälje Kings, Norrköping Dolphins och Malbas innan han slutligen kom till Djurgården 2017. Förr säsongen snittade Kristoffer 7p, 2,1 returer och 2,2 assist.

“Känns skönt att Kristoffer valde att blir kvar i Djurgården. Han är en del av Djurgårdsfamiljen och en viktig del av laget” säger klubbdirektör Goran Popov

Tidigare i veckan blev det klart att André Benediktsson lämnar Djurgården för spel i Italienska ligan. Djurgården önskar honom lycka till! 
 
Kansliet 2018-09-06

 

 

Veckans bomb!

Idag blev det klart att den 27 åriga serbiska forwarden Lazar Radosavljevic förstärker Djurgården den kommande säsongen.

Lazar har spelat för flera europeiska toppklubbar bla. Röda Stjärnan och Asseco.  Han är skolad i Serbien och har vunnit både U17 och U18 EM med Serbiens landslag. Med sin styrka och 205cm kommer han att hjälpa Djurgården på position 4 och 5 men även utmana från position 3.

 

Lazar provspelade i DIF förra året och var spelklar men efter ändrade regler om utländska spelare i förbundsserierna var klubben tvungen att släppa honom. Men i år gick det bra och Lazar kommer att ha en central roll i laget.

 

"Djurgården Basket bygger i år ett starkt och komplett lag och har som vanligt siktet satt på en topplacering i Superettan och spel i SBL kommande säsong. Lazar är en betydelsefull lagspelare som vi följt i flera år. Han är skolad, stark, osjälvisk och mycket erfaren. Det är inte mycket mer man kan begära av en spelare. Förhandlingarna tog en månad och det var många klubbar som ryckte i Lazar men till slut valde han ändå att komma tillbaka och spela för Stockholms Stolthet. Måste berömma vår ordförande Johan Cidvall som varit mycket drivande i förhandlingarna med Lazar och inte gav upp tills kontraktet var underskrivet" säger Goran Popov, klubbdirektör.

 

Glöm inte att köpa säsongskort i på denna länk

 

Ung landslagsspelare till Djurgården!

I går blev det klart att den unga landslagstalangen Johan Crafoord från Danderyd representerar Djurgården i den kommande säsongen.

Johan, som spelar som forward, är född år 2000 och är 203 cm lång.  Han är skolad i Djursholms Indians och har representerat Sverige i både U17 och U18 landslagen där han snittade 11,2 poäng per match. Johan kommer även att spela i Djurgårdens Akademilag som i år spelar internationellt.   

Han själv tycker så här om sin nya klubb: ”Riktigt stort och väldigt kul av vara en del av Djurgården Basket, då alla mina vänner är Djurgårdare! Det är även en stor ära att få spela under coach Barton och runt riktigt grymma spelare som jag tror att jag kommer lära mig mycket av”

”Härligt med unga svenska spelare som är rätt motiverade. Johan lämnar ingen oberörd och vi är stolta att ha med honom i klubben. Det är så här svenska klubbar bör tänka. Genom att investera i unga svenska spelare projekterar vi en stark kommande generation som kan möta sig med spelare från stora basketnationer” säger klubbdirektör Popov

Amerikansk stjärna klar för Djurgården!

I dag skrev Germain Jordan på för hårdsatsande Djurgården Basket. Germain spelade senast i Israeliska ligalaget Elitzur Yavne men har även tidigare spelat 24 matcher i svenska basketligan där han snittade hela 20 poäng och ledde returtagningen med 11,3 returer per match. Germain är en 198 cm lång atletisk spelare som är dominant på flera positioner och kommer att betyda en hel del för Djurgården, Superettan och Svensk Basket.

”Vi har varit i förhandlingar med Germain i ungefär en månad och det gläder oss att han valde Djurgården framför flera ligalag och andra Europeiska klubbar som har erbjudit honom kontrakt. Han kommer att vara en viktig del av coach Bartons nya trupp som har som mål att ta Djurgården upp till ligan i år” säger Goran Popov, klubbdirektör.

https://www.youtube.com/watch?v=A41fGnvxxe4&t=155s

 

Jonathan Bodin klar för DIF!

I dag skrev den unga talangen Jonathan Bodin på för Djurgården Basket. Jonathan spelar som guard och har visat prov på mycket bra spel de senaste säsongerna. Jonathan är född i Stockholm 1997 och började sin basketkarriär i JKS Basket.

De senaste åren har han spelat för Fryshuset som i år tog sig upp till Superettan.

”Jag har följt Jonathan sedan han medverkade i Barton Clinic år 2012. Jag är väldigt glad att få jobba med en sådan ung talang som spelar lika hårt i anfall som i försvar. Jag förväntar mig att han kommer att bidra en hel del till årets lag” säger coach Charles Barton.

Laget håller på att ta form och klubben har stora förhoppningar inför den kommande säsongen. I morgon presenterar vi nästa spelare som kommer att förvåna hela Basketsverige.

Goran Popov/ Klubbdirektör

Köp säsongskortet och följ med på resan, tillsammans är vi mycket starka!

Nu släpps kortet till rabatterat pris. Köp årets säsongskort till hälften av priset.

Om lite mer än en månad börjar säsongen med ett hemmaderby mot ärkerivalen från Solna. Med säsongskortet får du:

  • Bästa sittplats på matcherna
  • Möjlighet att permanent ha samma sittplats
  • Förtur vid ingången/egen ingång
  • Rabatt på våra supporterprodukter 

Beställ kortet på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Glöm inte att skriva ner ditt för och efternamn samt adress på beställningen. Ni kommer automatiskt att få ett mail där det står hur ni gör inbetalningen. 

Kiki och Brandon förlänger med DIF!

Kansliet 9 augusti 2018

Det kändes som en självklarhet att våra två färgstarka veteraner, Kiki Kitanovic och Brandon Barton skulle förlänga med Djurgården och i dag blev det slutligen klart. Den erfarne svenskamerikanska guarden och serbiska centern har spelat ihop i två säsonger och kommer att utgöra stommen i laget.

Årets lag blir ännu en gång en blandning av svenska och utländska proffs och målet är satt på guld i Superettan och en plats i Sveriges högsta serie.

”Det är en ära att få arbeta med dessa två herrar igen. Jag kan försäkra er om att coach Charles Barton har gjort ett stort arbete med lagbygget under sommaren och jag är säker på att vi kommer att ha en mycket slagkraftig trupp. Förra året var vi nära men efter Dee’s olyckliga bortgång och flera stora skador i truppen blev det ”enbart” en tredje plats. I år känns det mycket bra och vi kommer att vara redo" säger Goran Popov, klubbdirektör.

Snart presenterar vi två till spelare från årets trupp.

Glöm inte att första hemmamatchen är ett derby mot AIK och att vi snart släpper biljetterna. Från måndag kommer ni även att kunna beställa säsongskort.

 

 

Djurgårdens akademilag spelar internationellt!

_____________________________________________________________________________

I år kommer Djurgårdens akademilag att spela i European youth league EYBL. Akademin ställer upp med spelare födda 00, 01 och 02 i Central Europe division. Huvudsakliga syftet är att ge våra talangfulla spelare möjlighet att tävla på hög nivå och förbereda dem för att spela senior basket i Djurgårdens herrlag. Det finns fortfarande några platser kvar i laget, om du är intresserad ska du inte tveka att höra av dig!

 

Tryouts är bokade på följande tider:

1 Augusti : Nya Rotebro 17:00-19:00

2 Augusti : Bränkyrkahallen 18:00-19:30

3 Augusti : Nya Rotebro 18:00-20:00

Hör av er på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller på telefonnummer 0729005596

 

 

Ny head coach för Damlaget.

Djurgården Basket välkomnar damlagets nya headcoach, Mirza Muhic. Han har tidigare spelat för DIF Basket och återvänder nu som tränare. Mirza är en steg 3 utbildad coach och redo att leda klubbens nya damlag. Mirza är en ung coach men har redan vunnit en hel del titlar med sina lag. Snart presenterar vi våra damspelare.