NYHETER

 

 

 

 

Djurgården bäst i stan….igen!

GORAN POPOV 20181107     BILDER: JOSEFINE TOLLEMAN

Djurgården segrar i kvällens Stockholmsderby mot Fryshuset och tar sin femte raka vinst.

Derbyt lockade som väntat många åskådare som fick se en riktig rysare utspela sig i Brännkyrkahallen. Båda lagen krigade om varje poäng och det var stundtals mycket hetsigt på planen. Fryshuset har ett bra lag som coachas av den legendariske Gee Gervin och är tuffa i både anfall och försvar. Varje gång Djurgården fick en mindre ledning kom bortalaget ikapp och så förhöll sig hela matchen ända in i slutminuterna. När det bara är 2,30 minuter kvar av matchen tar Fryshuset sin största ledning i matchen (8p) och man känner en mindre uppgivenhet bland hemmapubliken. Då reser sig våra hjältar, visar karaktär och sätter flera viktiga skott. Först genom Lazar Radosavljevic som sätter en lång trea, 2 meter utanför trepoängslinjen följt av en fin layup. Sedan sätter Kristoffer Gafor en trea från högra hörnet och slutligen genom Filip som drar iväg ett skott som får hela hallen att koka.

 

 

Efter Djurgårdens serie på 12p återstod det endast 24 sekunder av matchen och med 88-81 på tavlan var vår femte raka vinst ett faktum. Vi är så klart alla väldigt stolta över vinsten och kan konstatera att Djurgården är det enda obesegrade laget i Superettan men man måste även ge Fryshuset beröm för att de krigar in i sista sekund och aldrig ger upp.

 

Bästa poängplockare i Djurgården blev Lazar Radosavljevic med 23p, Germain Jordan med 22p och Joel Svensson med 18p. Bästa returtagare blev som vanligt Germain Jordan (18 returer) som även leder returtagningen i hela Superettan.

 

 

Se sammanställningen här

 

Goran Popov

Klubbdirektör

DIF Basket

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Anslut dig till en härlig grupp

STOCKHOLM 2018-10-23

Det finns en grupp inom vår förening som är mycket viktig men som man sällan lägger märke till. Ja utan att överdriva så går det inte att genomföra en seriematch utan dessa herrar. Jag menar så klart killarna i sekretariatet som år efter år ställer upp gratis för Djurgården Basket och arbetar med livestats, digital rapportering, för protokoll, sköter 24 sekunders klockan osv. Faktum är att jag hade mycket svårt att hitta en enda bild med dessa herrar bland alla tusentals matchbilder som vi har arkiverade. Man tänker helt enkelt inte på dessa 7 herrar under matchens hetta fast de sitter rakt framför centercourt. Förutom om man ska klaga på någonting, då är man som spelare eller tränare snabb med att ta upp en diskussion med sekretariatet. Min artikel är så klart en hyllning till dessa herrar som jag arbetat med i mer än 10 år och ett tillfälle att visa vår tacksamhet från klubbens ledning. Ivan, Pär, Mihailo, Rasmus, Dragan, Milan, Peter och Nemanja. Ni är värda en hyllning grabbar!

 

Efter ett möte med sekretariat gruppen i dag bad de mig framföra att de gärna vill ha med fler personer i deras grupp. Du behöver endast ha en del kunnighet om sporten och fungera bra i en grupp. Utbildning, certifiering, praktik osv sköter klubben.

Djurgården Basket växer så det knakar och vi välkomnar nu fler personer i vår organisation.

Skriv gärna till oss om du är intresserad på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så besvarar vi ditt mail inom kort.

 

Hälsningar

Goran Popov

Klubbdirektör

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilken härlig helg för Djurgården Basket!

GORAN POPOV 20181021 BILDER JOSEFINE TOLLEMAN

Först segrar herrarna borta i Lund mot EOS med 91-85 och tar därmed sin fjärde raka vinst i Superettan. Sedan krossar Damerna Visby på hemmaplan med 95-46 och tar sin andra raka seger. Båda lagen är obesegrade och räknas som topplag i sin serier.

 

I herrlaget åkte Brandon Barton på en fraktur i handen och kommer att bli borta ett tag vilket påskyndade vår värvning av den 22 årige playmakern Joel Svensson som senast spelade i Alvik. Laget förväntas bli mycket stabilare i sitt spel med en ny spelare på denna position och förväntningarna är att denna laguppställning kommer att fungera bra i väntan på att Brandon kommer tillbaka..

I Lund blev det till en början en tuff match där EOS spelar mycket bra och DIF hamnar i underläge med 9p (25-16) efter första perioden. I andra perioden stabiliserar Djurgården sitt spel och börjar pressa hemmalaget på alla positioner. I halvtid är vi ikapp och ligger endast under med en poäng. I tredje perioden är det DIF som sitter i förarsätet och drar ifrån med 14p vilket till slut blir för mycket för hemmalaget att ta igen. Djurgården segrar med 6p (85-91) och tar täten i tabellen tillsammans med Fryshuset. Bästa poänggörare i Djurgården var Lazar Radosavljevic med 26p följd av Kristoffer Gafor med 18p. Bästa returtagare var Kitanovic med 11 returer följd av Joel Svensson med 7 returer.

Damlagets första hemmamatch blev en stor succé när man krossade Visby med 95-46 inför en härlig hemmapublik. Matchen var tyvärr lagd på samma tid som fotbollsderbyt mellan Djurgården och AIK vilket bidrog till att det var lite mindre besökare än planerat men stämningen var ändå på topp. Laget hade enbart spelat en seriematch tidigare som vi vann stort med 95-50 borta i Västerås. Nu var det dags att se om coach Mirzas damer verkligen var så bra som vi förväntat oss. “Vi visste inte så mycket om Visbys lag eller vad vi skulle förvänta oss men vi hade tränat bra och var redo att ge allt för att vinna på hemmaplan” säger coach Mirza Muhic.

DIF tog direkt kontroll i matchen och redan efter 7 minuter hade coach Mirzas damer tagit ledningen med 21-1 och fått Visbys lag ur balans. Bortalaget kämpade för att ta sig tillbaka in i matchen men Djurgården var allt för bra och kunde dra ifrån mot en säker seger. Som mest ledde DIF med 40p (66-26) och dominerade både i anfall och försvar. “ Vi fick en fantastisk bra inledning i matchen med aggressivt försvar och full fart framåt, vill tacka alla som kom till Brännkyrkahallen idag! Ni värmer oss” säger avslutningsvis coach Mirza Muhic.

Bästa poänggörare blev Tina Stenerud med 20p och lagkaptenen Therese Pettersson med 18p. Resten av laget hade följande poäng: Rundberg 13p, Nilsson 12p, Malmqvist 10p, Humla 10p, Israelsson 6p, Andersson 2p, Kolmodin 2p och Conta 2p.

 

 

Goran Popov/Klubbdirektör

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

Två Djurgårdsspelare bland de tre bästa enligt Eurobasket.com

Två Djurgårdsspelare blev uttagna bland de tre bästa i “Player of the Week” på Eurobaskets hemsida. Bäst var Germain Jordan med en double-double på 21p och 17 returer i matchen mot Alvik. På tredje plats hamnar Lazar Radosavljevic med 24p, 8 returer och 4 assists även det mot Alvik.

Läs artikeln här

 

 

 

 

DIF segrar i andra raka derbyt

STOCKHOLM 20181009

I helgen åkte herrlaget till Åkeshovshallen för att spela det andra raka derbyt och det blev som väntat en mycket tuff match mot hemmastarka Alvik.

 

För er som kanske inte minns så var det även en tuff match förra säsongen i Åkeshovshallen när Djurgården avgjorde i sista minuten med 111 - 103. Alvik har ett bra lag och medan jag skriver denna artikel får jag veta att de i kväll slog AIK på bortaplan. Det bör vara ett varningstecken för många lag i Superettan.

I lördagsmatchen var det  Djurgården som satte fart från start och fick till en ledning på 9p efter första perioden (19-28), men i andra perioden kommer Alvik tillbaka och får DIF att tappa rytmen. Hemmalaget sätter 24p i perioden mot Djurgårdens 17p och krymper ledningen till enbart 2p i halvtid.

Andra halvleken fortsätter på samma sätt med tufft spel under korgarna och snabba anfall. Djurgården behåller en mindre ledning i hela matchen förutom i 32 spelminuten då hemmalaget under en kort period tar ledningen med 3p.

Det som egentligen avgör matchen ser man främst i statistiken där Djurgården skjuter 63% från trepoängslinjen och tar 43 returer medan Alvik hamnar på 33% och 29 returer. I Djurgården är det förstafemman som står för mestadelen av poängen (89/96) och högsta poäng noteringen i matchen står Djurgårdens Lazar Radosavljevic för med 24p.

Djurgården vinner matchen välförtjänt med 96-87 men som sagt hatten av för Alviks kämparglöd.

Sammanställningen ser ni här:

 

Nästa match spelas mot Göteborgslaget Högsbo hemma i Brännkyrkahallen i en match där Djurgården står som favoriter och förväntas ta sin tredje raka seger. Kom och heja fram DIF kl 16:00!

Alltid Oavsett

Klubbdirektör

Goran Popov

 

 

 

 

 

 

Damlaget segrar i debutmatchen!

20181007 KANSLIET

Idag skrevs Djurgårds historia när damlaget spelade sin första seriematch någonsin. Och vilken start det blev i debutmatchen när man slog Västerås Basket borta med 95-50! Djurgården vann i fyra raka perioder med 13-21, 8-27, 12-15, 17-32 och dominerade i hela matchen. I halvtid hade Djurgården en ledning på 48-21 och redan då stod det klart att det skulle bli mycket svårt för hemmalaget att rubba DIF.

Coach Mirza Muhic efter matchen:

“Vi spelar stabilt och disciplinerat under hela matchen. Försvars och anfallsspelet fungerade mycket bra. Vi har arbetat hårt under hela försäsongen och dagens stora vinst kommer som ett bevis på att vi är på väg i rätt riktning”.  

 

Damlaget avslutar storslaget med en vinst på 45p och tar därmed sin första vinst i serien.

 

"Härlig helg vi har haft, först vinner herrlaget i derbyt i lördags och sedan segrar damlaget i en historisk debutmatch. Vi är mycket stolta över klubbens nya damlag och det stora arbete de utför för att sprida dambasketen. Alla vi i ledningen känner den positiva energin som damlaget projekterar och är säkra på att de kan gå långt i år”, Goran Popov, Klubbdirektör.

Poängbäst i Djurgården var Erica Rundberg och Tina S Moen med 15p var följt av Therese Petterson 14p, Marie Malmqvist 12p, Lisa Conte 12p, Linnea Kolmodin 7p, Martina Nilsson 6p, Cissi Israelsson 4p, Nell Andersson 4p, Linda Engström 4p, Lovisa Humle 2p och Petra Najm 0p.

 

 

 

 

 

Ny sammarbetspartner

20181005 kansliet

Djurgården Basket har per 31/8 tecknat ett omfattande samarbetsavtal med Idrottsskadecenter AB och deras varumärke PT2018.se.  Avtalet är på 1+1 år och över går 2019 till ett samarbete med PT2019.se.

PT2018 är den ledande och mest exklusiva aktören inom personlig träning och hälsa. De håller till i ljusa och trevliga lokaler på Östermalm.

"Vi har förhandlat en tid och är nu oerhört glada att ha PT2018 ombord. De tillför såväl en direkt hjälp för Djurgården samt en mycket bred kompetensbas inom allt som har med modern träning att göra. Deras resultat och referenser talar för sig själva och Vi uppmanar alla våra supportrar och samarbetspartners att titta på deras utbud" Säger Ordförande Johan Cidvall

 

 

 

 

 

 

 

Tredje raka derbysegern mot AIK

GORAN POPOV STOCKHOLM 2018-09-30

DIF 116 - 113 AIK

25-27   27-27   26-18   25-31

Ja då var det dags att sammanställa detta episka derby och ska jag vara ärlig så är det svårt att sätta ord på den härliga känsla man får när gårdagens segerrus fortfarande kokar i mina ådror. Att ligga under med tre poäng i sista sekund och ta matchen till förlängning genom en tre poängs “buzzerbeater” är som taget ur ett Hollywood drama. Det är så klart ingen hemlighet att en derbyseger mot Solna känns extra bra för att inte nämna att det var vår tredje raka seger mot AIK. Men av alla våra segrar så tror jag ändå att denna derbyseger kommer att gå till historien som klubbens största. Så här ska basketmatcher på toppnivå i vår huvudstad se ut med en fullsatt kokande hall och en tillställning som inte lämnar någon oberörd.

Djurgården ställde upp med en blandning av både erfarna rutinerade spelare och unga Akademispelare. Det blev som väntat en mycket tuff och målrik match från start där lagen turades om att ha ledningen praktiskt taget hela matchen. AIK var bäst utifrån med 53% (18/34) på trepoängsskotten mot DIFs 39% (14/36) medan Djurgården dominerade inifrån med 63%(31/49) mot AIKs 47% (18/38). I övrigt var Djurgården bättre i både assists och returtagning genom Germain Jordan men AIK spelade tufft och vägrade ge upp. I ett derby som detta där lagen är jämnbra är det i slutendan det laget som har mest lugn i de avgörande momenten som vinner och där var det utan tvekan Djurgården som var bäst. Speciellt när det återstod 1 sekund på skottklockan, Djurgården ligger under med tre pinnar och Lazar Radosavljevic kallt drar iväg en lång trea som når korgen samtidigt som slutsignalen hörs. Det krävs en hel del hjärta att ta det skottet och vi kommer sent att glömma det stora glädjejubel som hördes från läktarna.

 

“Even though last night was just a "Premier", it was one of most enjoyable wins in my entire career. The results of winning an epic classic like this can not be measured in terms of the positive energy it gave the entire club”. Säger coach Barton dagen efter derbyt

Vår ordförande, Johan Cidvall, efter det som redan kallas ”Episka Derbyt”:

En mental berg och dalbana av sällan skådat slag. Måste erkänna att jag inte klarade att se matchen i sin helhet. Aik spelade smart och är otroligt samspelta medan Vi har ett i stora delar nytt lag. Tiden talade för oss då vi kanske har en djupare bänk men Aik bet sig fast och jag måste ge dem en eloge för hur de krigar.
När sista trean gick i för O.T så trodde jag faktiskt murbruket i hallen skulle börja falla ner. Publiken fick verkligen valuta för entrépengen och man måste nämna Brandon Barton och Germain Jordan som gjorde massor av snygga poäng. Folk kom fram och sa att de aldrig sett något liknande och att de med garanti kommer tillbaka. Efter segern är det viktigast. Jag är enormt stolt över hur spelare, ledare och funktionärer genomförde derbyt”.

 

  

  

 

I Djurgården var Germain Jordan poängbäst med 28p följd av Brandon Barton 27p, Kristoffer Gafor 19p, Dragoljub Kiki Kitanovic 16p, Lazar Radosavljevic 15p, Johan Crafoord 5p, Jonathan Bodin 4p och David Stevic 2p.

Vi får inte glömma att nämna våra unga Akademispelare och framförallt Johan Crafoord som gjorde sin debut i Superettan med en dunk och fin trepoängare.

Bästa spelarna i motståndarlaget var Erkan Inan med 33p, Serkan Inan 20p, Gunnarsons 19p och Nils Johanssons 18p.

Se statistik från matchen här

Nu väntar ett bortaderby mot Alvik Basket den 6 oktober kl 17:30 i Åkeshovshallen. Kom och stöd Djurgården.

Goran Popov/Klubbdirektör

 

 

 

 

 

 

 

Matador Projektledning AB via VD Thomas Eriksson förlänger samarbetet med DIF Basket.

En välkänd partner inom svensk idrott och framförallt Djurgårdsfamiljen. ”Vi är mycket stolta över att ha Thomas Eriksson med företaget Matador som partner. Thomas är en härlig person och vi vet hur mycket han brinner för idrotten. Hans stöd uppskattas och betyder en hel del för Djurgården”, klubbdirektör Goran P.

Ett renodlat projektledningsföretag inom bygg- och fastighetsbranschen.

Vi har delat in våra tjänster i två huvudinriktningar och vi kallar dem ”kommersiellt” och ”bostäder”.

Kommersiellt

Vi arbetar bl a med nyproduktion, ROT, hyresgästanpassningar och utredningar. Med vår väl genomarbetade arbetsmetodik och stora erfarenhet säkerställer vi högsta kvalitet på de projekt vi åtar oss. Vi har erfarenhet av alla entreprenadformer och känner till deras styrkor och svagheter. Därför kan vi bistå er i valet av lämpligaste entreprenadform i alla typer av projekt, litet som stort. Vi hjälper till att fastställa ramarna för tidplan, kvalitet och budget utifrån av oss identifierade milstolpar och risker. Vi verkar alltid för ett gott samarbete mellan beställaren och dess kunder, men också konsulter och entreprenörer. På så sätt når man fram till det gemensamma målet. Vi på Matador ifrågasätter alltid, och tar ingenting för givet utan är alltid nyfikna på nya sätt att jobba. Som litet företag är vi flexibla och kan snabbt anpassa oss efter förändringar i branschen.

Bostäder

Ingen har väl undgått att det byggs mycket bostäder just nu. Inte vi heller. Att projektleda bostadsbyggande är något vi tycker är både roligt och utmanande. Gärna hela vägen från markanvisning till inflytt. Från mindre hus med ett tiotal lägenheter till hela bostadsområden. Vi skapar och projektleder även exklusiva privata boenden. Budget, tidplan och kvalitet kan kännas extra viktigt när man vill skapa sitt exklusiva drömboende. Där samarbetar vi med de bästa arkitekter, inredare, konsulter och entreprenörer. En tät kontakt med kunden garanterar ett resultat utöver det vanliga.

Besök oss här: http://matadorprojekt.se/

 

 

 

 

 

Djurgården basket presenterar en ny partner!

STOCKHOLM 20181012
 
Sweetpay är ett Fintech bolag som jobbar med digitala betalningar och startade sin resa 2013. Grundarna är entreprenörer som är passionerade för teknik och utveckling. Företaget har idag cirka 30 anställda med huvudkontor i Stockholm. Sweetpay är belägna i Sverige, Finland, Norge, Malta, Kroatien och Chile.

Ute i handeln ser du oss som Sweetpay faktura och delbetalning och bokar du Hotell kommer en säker länk från Sweetpay där du själv fyller i dina kreditkortsnummer – vem vill lämna sina uppgifter i telefon till någon man aldrig träffat? Innan Jul kommer våra betalterminaler till fysiska butiker med kortbetalningar, faktura, delbetalning och Alipay integrerat i en All-in-one lösning. Våra kunder är oftast Hotell, butiker och bilverkstäder.
Vårt uppdrag är att bygga finansiella produkter som förenklar för våra konsumenter och får företag att blomstra.
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Djurgården Basket förlänger det stora samarbetsavtalet med Nordic PM via VD Joakim Orten.

Nordic PMs VD Joakim Orthen och DIFs ordförande Johan Cidvall kom nyligen överens om ett nytt omfattande samarbetsavtal som sträcker sig tom hösten 2019.

"Att få jobba 1 år till med Joakim Orten och hans fastighetsförvaltning i världsklass är en ära och Vi är väldigt glada över avtalet" –Säger Johan Cidvall.

"Djurgårdare var Vi från början men ingen i Djurgårdsfamiljen har kunnat undgå det avtrycket som DIF Basket gjort på kort tid. När man nu lyfter fram så väl damer som en akademi kändes det helt rätt att fortsätta stötta och marknadsföra oss ihop" säger Joakim Orthen.

Om Nordic PM:

- Vi förvaltar och förädlar fastigheter som om de vore våra egna.

Som konsulter i fastighetsbranschen agerar vi på Nordic PM i alla lägen med våra kunders bästa för ögonen. Detta gäller såväl vårt dagliga arbete med fastighetsförvaltning och lokaluthyrning, som fastighetsutveckling, analyser och fastighetstransaktioner.

Vårt andra motto, "Always on Site" speglar närvaron och engagemanget i vårt arbetssätt - lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats. Det är där som värdena skapas för våra uppdragsgivare, samtidigt som vi blir en aktiv och kreativ partner för hyresgästerna. www.nordicpm.se