.

Nu är Dif Basket igång på riktigt!

På en månad har vi hunnit med att bilda föreningen, hålla alla konstituerande möten, bilda ny styrelse, stadgar, registrera föreningen hos myndigheter, anmäla laget för seriespel, medlemskap i Svenska Basketbollförbundet och RF, bygga en ny hemsida, facebooksida med över 2000 följare, sprida och promota klubben i media och teckna avtal med de första sponsorerna för att nämna några saker som vi avklarat.                                                                                                                 

Som ni förmodar så fick en del av oss offra semestern för att hinna med allt men det var det värt! 

Nu är klubben klar för seriespel och vi har börjat kontraktera våra spelare. De första fyra spelarna som har skrivit på är Jon Jonsson, Dragoljub Kitanovic, Dragan Damjanovic & Nondas Batsos. Dessa fyra är rutinerade och beprövade spelare som vi vet kommer att göra skillnaden på forward och center positionen. Alla fyra har dessutom redan spelat under coach Stefan Bergman i Eagles. Medan jag skriver den här artikeln pågår förhandlingar med flera nya spelare som vi presenterar lite senare.

Målet är kristallklart: Laget måste vinna tvåan och ta sig upp i ettan, därefter är det ligan som är målet. Att ha ett lag från vår huvudstad som tar för sig ute i Europa har varit en dröm under många år. Djurgården Basket har nu en realistisk chans att göra den satsningen och göra verklighet av drömmen. Vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att resan kommer att vara tuff men känner oss redo att tillsammans med våra partners och supportrar skjuta mot stjärnorna.

Som en del av Djurgårdsfamiljen har vi även ett stort ansvar att vara förebilder och bidra till en bra utveckling av basketsporten i Stockholm men på sikt även i resten av Sverige. Detta är en uppgift som vi med glädje tar på oss.

Vi i ledningen har flera gånger fått frågan varför vi gör det här och hur vi har tänkt att det ska funka för att vi kommer från olika kulturella bakgrunder och klubbar. Vi brukar svara att det i själva verket är vår styrka och orsaken till att det fungerar så bra. Sedan är det ju så att vi känner varandra väl, har arbetat tillsammans med andra klubbar och projekt och älskar Djurgården. Vi är alla redo för den här resan och kommer att ge allt för att lyckas.

 

Goran Popov

Klubbdirektör