Josefine Tollemans foto.

OBESEGRADE DJURGÅRDEN KROSSAR WETTERBYGDEN!

STOCKHOLM 20170304 GORAN POPOV

I dag spelade Djurgården Basket sin sjunde seriematch och det blev som väntat en till fjäder i hatten för det enda obesegrade laget i Superettan!

Djurgården åkte till Jönköping med endast 8 spelare efter att flera spelare dragits med svåra förkylningar. Wetterbygdens unga lag hängde med i fem minuter men sedan gör Djurgården en serie på 13p och tar över matchen. I halvlek leder Djurgården med 24p (32-56) och har ett bra grepp om matchen. I andra halvlek fortsätter Djurgården sin dominans och drar ifrån hemmalaget i poängstatistiken. inför fjärde perioden leder DIF med 31p och laget laddar för ett sista ryck som ger DIF årets största poängvinst med 45p (65-110). Matchen avslutas med en ”monsterdunk” av Djurgårdens amerikanska stjärna Joseph Taylor. Djurgården leder Superettan med 20p före AIK som ligger på 14p.

Vi tackar våra supporters som hejade fram våra blåa hjältar i Huskvarna. Nu återstår endast en hemmamatch inför derbyt mot AIK.

Matchens bästa poängplockare var Brandon Barton med 25p och Dragan Damjanovic med 23p. Matchens mest effektiva spelare var Joseph Taylor med 16p, 15 returer och 8 assists.