Kära Djurgårdare!

 

Nu har det gått 24 timmar sedan gårdagens tråkiga derbyförlust och det är dags att blicka framåt.  När jag skriver det här kan jag inte förneka att förlusten fortfarande svider enda in i själen och att det är svårt att skaka loss besvikelsen. Men vi får inte glömma att vi har 18 raka vinster bakom oss den här säsongen och att vi vann det episka hemmaderbyt mot AIK i december.

Ni som följde matchen såg säkert att Djurgården aldrig kom upp till sin normala nivå och att ingenting gick vägen mot ett peppat hemmalag som bars fram av sina hemmasupportrar. Djurgården kunde så klart ha spelat mycket bättre men av någon anledning blev det inte som vi hade väntat oss.

Första perioden spelar vi godkänt och vinner med 19-15 men i andra tappar vi helt rytmen i spelet. Djurgården har flera chanser att utöka ledningen men tillåter istället hemmalaget att komma ikapp och dra ifrån. AIK vinner perioden med 28-9 och sätter Djurgården i ett 15 poängs halvleksunderläge. I tredje perioden spelar vi stundtals bra och vinner perioden med 16-15 men ligger fortfarande under med 14 poäng. Den fjärde perioden börjar Djurgården bra och vi lyckas minska ledningen till 9 poäng men närmare än så kommer vi inte. Perioden slutar oavgjort (16-16) och hemmalaget vinner matchen med 74-60.

Djurgården har bara tre spelare med tvåsiffrigt tal i protokollet: Dee Ayuba och Joseph Taylor med 12 poäng var och Dragan Damjanovic med 11. Dessa tre spelare har tillsammans 24 returer vilket är godkänt. Vi bör även nämna Dragoljub Kitanovic för hans fina insats i derbyt.

Djurgården leder fortfarande Superettan med 2 poäng före AIK som har spelat en mindre match men detta innebär även att DIF inte längre kan avgöra på egen hand. Nu återstår det två matcher för DIF och tre för AIK så mycket kan fortfarande hända i toppstriden.

Vi tackar hemmalaget för ett mycket bra arrangemang och ett professionellt mottagande.

Nästa match spelas på söndag i Brännkyrkahallen mot tuffa Trelleborg Pirates.

Goran Popov/ Klubbdirektör