Rekordvinst för Djurgården!

Slår Malbas hemma med 50 poäng, 107–57.

Ja ni läste rätt, Djurgården krossar Malbas i en av sina bästa matcher hittills, samtidigt som man slår flera rekord i Superettan: Störst vinstmarginal (50p), mest gjorda poäng per match (107p), mest gjorda poäng i halvtid (58) och mest gjorda poäng på en period (31p).

Vi visste att det skulle ta sin tid för laget att nå sin förväntade nivå men efter dagens storvinst kan vi lugnt konstatera att vi snart är där. Åskådarna bjöds på en hel del monsterdunkar, alley-oops, snabba uppspel och en attraktiv basket som höll mycket hög nivå. Man får inte glömma att Malbas är ett väl coachat och bra lag som spelade i Ligan förra säsongen och slog Alvik Basket i gårdagens match. Men i dag mötte dom ett allt för starkt Djurgården peppat av sin hemmapublik som flög fram över planen. 

Malbas hängde med i 3 minuter sedan ryckte Djurgården ifrån och gjorde en serie på 17p. Därefter är matchen mer eller mindre över. Djurgården vinner första perioden med 27-9 och den andra med 31-15. Malbas försöker penetrera och spelar tufft men dom möts hela tiden av ett starkt djurgårdsförsvar. Andra halvlek fortsätter på samma sätt med ett starkt och dominant basketspel från Djurgården medan Malbas spelare ser allt mer desperata ut. När slutsignalen hörs har DIF gjort 107 poäng och endast släppt in 57 poäng vilket tar oss till den kända Djurgårdsramsan ”Full fart framåt – håll tätt bakåt”

Poängbäst på plan var Brandon Barton med 17 poäng följd av Cliff Colimon på 16 poäng. Våra stora spelare Dragoljub Kitanovic och Dee Ayuba var som vanligt dominanta under korgarna och hade 15 poäng var. André Benediktsson spelade sin bästa match den här säsongen med 14 poäng och 7 returer. Även Kristoffer Gafor hade en bra match med ett par fina trepoängare och ett aktivt spel på guardpositionen. Andreas von Uthmans dunk i 13 minuten som fick hela läktaren att koka över kommer vi inte att glömma i första taget. Sist men absolut inte minst måste vi nämna våra unga talanger, Casper Ronqvist och Hampus Ramstedt som båda visade prov på bra spel.

Djurgården leder nu Superettan och riktar blickarna mot Stockholmsderbyt mot Alvik som spelas nu på fredag i Brännkyrkahallen. 

Goran P./Klubbdirektör