Det var mycket som talade för att det skulle bli en väldigt tuff bortamatch mot mästarklubben Alvik i Åkeshovshallen. Framförallt med tanke på alla skador som Djurgården dras med. Vi har sedan tidigare tre skadade spelare och så sent som i fredags kväll skadade sig Langston på träningen vilket gjorde att coach Barton vilade även honom i denna viktiga match.

Alvik är alltid bra när dom spelar mot Djurgården! Detta välspelande lag, som är mycket bättre än vad tabellen visar (6 plats), bjöd i går kväll på toppmotstånd som gjorde det mycket svårt för oss. Djurgården kämpade från start och spelade bra framåt men försvarsmässigt spelade vi långt under vår normala nivå. Det var märkbart att det fattades viktiga spelare i Djurgårdstruppen vilket hemmalaget utnyttjade på ett bra sätt. Alvik gjorde många poäng under korgarna och från halvdistans medan Djurgården sköt mycket bra från trepoängslinjen (13/29 – 45%).

Den jämna och tuffa matchen gick i vågor där båda lagen turades om att vara i ledningen. Matchen var även väldigt fysisk och det tilldelades totalt 44 fouls varav två spelare i DIF och en i Alvik blev utfoulade. Det var först i slutminuterna av matchen som Djurgården gjorde ett ryck och fick till en ledning som sedan förvaltades matchen ut.

Djurgårdens amerikanska guard, Cliff Colimon, var poängbäst i matchen och slog säsongsrekord med 41p. Resten av laget hade följande poäng: Brandon Barton 26p, Dee Ayuba 16p, Andreas von Uthman 11p, André Benediktsson 9p, Kristoffer Gafor 8p, Epameinondas Batsos och Hampus Ramstedt 0p. 

Vi tackar ALVIK för ett bra arrangemang och en bra match. Detta var Djurgårdens 13 seger den här säsongen och klubben leder Superettan med 26p före Köping som har 20p. Och det är just Köping som vi möter i nästa hemmamatch den 14 januari i Brännkyrkahallen.

VIKTIGT: Skulle vilja tillägga att klubben vet att det är mycket känslor involverade hos våra supporters när det gäller Köping, speciellt efter incidenterna mot våra tränare och spelare från förra matchen i Köping. Vi följer många trådar på Facebook och vet att det finns en del upprörda Djurgårdare. Med detta sagt vill vi uppmana våra supportrar att se den kommande matchen mot Köping som alla andra matcher och att vi Djurgårdare alltid är bra värdar på våra matcher. 

Goran Popov/Klubbdirektör