Pressrelease

Djurgården Basket söker till Basketligan

Djurgården Basket har lämnat in en ansökan till Svenska Basketbollförbundet och satsar nu på att spela i Sveriges högsta serie. På bara tre säsonger har DIF Basket gått från div.2 till att vara ett topplag i Superettan. Herrlaget har i år värvat kända svenska basketprofiler och utländska proffs för att nå första eller andra plats som krävs för att ta sig till Basketligan. Laget leds av den legendariska coachen Charles Barton som coachat toppklubbar som Maccabi Tel-Aviv och Aris Thessaloniki. I flera år har Stockholm inte haft ett lag i Sveriges högsta serie och förhoppningarna är nu att fler Stockholmslag väljer att gå samma väg. Klubben arbetar för närvarande främst med att utöka sponsornätverket och bredda organisationen.

"Att spela i svenska basketligan har varit ett mål för Djurgården basket sedan klubben grundades år 2015. Förra året var vi väldigt nära men i år ser det ut som att drömmen kan bli verklighet. Det har varit en otrolig resa och vi känner oss väldigt stolta att få ta Stockholm till Sveriges högsta serie igen", säger klubbdirektör Goran Popov.

Djurgården Basket är det enda Stockholmslaget som sökt till ligan i år. Nu följer en sedvanlig hearing där förbundet går igenom klubbens organisation och räkenskaper.