DIF Basket föll i slutsekunderna!

Det känns väldigt tungt att behöva skriva ett matchreferat efter den här tunga förlusten men vad vore vi för klubb om vi enbart skrev om våra vinster och framgångar.

Skulle vilja börja med att hylla alla supportrar som kom till hallen i dag och gav sitt stöd. Att vi fick en fullsatt arena var det inte många som trodde med tanke på att DIF fotboll spelade derby i Solna och DIF hockey spelade slutspel i Hovet. Men faktum är att en hel del Djurgårdare har fått upp ögonen för DIF Basket och även andra basketintresserade stockholmare kommer gärna till våra matcher. 

För att i korthet beskriva matchen så spelade Djurgården stundtals mycket bra och bjöd publiken på flera monsterdunkar men vi gör även alldeles för många enkla misstag framåt som gör att Köping gång efter gång släpps in i matchen och till slut tar en mindre ledning i andra halvlek. Djurgården hade chans att ta matchen till förlängning i slutsekunden men missade matchens sista skottförsök och matchen avslutades med resultatet 88-91.

Matchens stora lirare var helt klart Djurgårdens Kiki Kitanovic som krigade i 37 minuter och visade hur stort Djurgårdshjärta han har. Djurgården kommer att få en till chans att slå Köping när laget kommer till Brännkyrkahallen igen om 15 dagar men till dess har vi Alvik hemma den 21/3 och Luleå borta den 25/3.

Där lämnar jag basketen för den här gången och vill gratulera våra bröder i DIF Fotboll som krossade AIK på bortaplan och DIF Hockey som slog Linköping med hela 6-1 i slutspelet.

Goran Popov/Klubbdirektör