Slutet av säsongen närmar sig!

_______________________________________________________

Goran Popov 2018-04-06 

Med bara tre matcher kvar, blickar vi tillbaka på den gångna säsongen. Vi kan stolt konstatera att intresset för klubben har växt rejält under året vilket främst märks på våra besökare i hallen men även på vår hemsida som har ca 15 000 läsare per artikel. Vi har vunnit många matcher under säsongen men efter förlusten i måndags blev det klart att vi inte kan vinna Superettan i år. Den platsen går i år till Köping efter att klubben besegrat Djurgården i två matcher sista 20 dagarna. Säsongen började för övrigt mycket bra med stora satsningar framförallt med kända coacher och spelare och vi avslutade första delen av säsongen som etta på tabellen. Därefter hände två saker som förändrade mycket för laget.  Först skadades vår lagkapten Kiki Kitanovic som har en central roll i förstafemman och fick vara borta i två månader och sedan kom det tragiska chockbeskedet att vår spelare Dee Ayuba plötsligt gått bort. Laget återhämtade sig aldrig riktigt efter nyår och det märktes främst i vårt spel när vi började förlora matcher och spela oerhört jämt med lag som vi i vanligt fall, med all respekt, borde ha slagit bekvämt. Som det ser ut nu så ligger vi på en andra plats vilket dom flesta klubbarna i serien hade varit nöjda med men vi är ”Djurgårdens IF” och satsar alltid på att vinna guld. Så det är med en liten besvikelse som styrelsen och våra supportrar inväntar slutat av säsongen men nu är det dags att blicka framåt!

Vi har tre matcher framför oss och den första spelas mot Luleå i morgon i Gärdeshallen. Sedan har vi två tuffa bortamatcher kvar, en mot Wätterbygden och en mot ärkerivalerna från Solna den 19 april. Tidigare i år vann vi hemmaderbyt men föll i bortaderbyt. Detta tredje derby blir ett avgörande ”slag om Stockholm” och ett bra sätt att avsluta säsongen med.

Vår nyaste satsning DBA eller Djurgården Basketball Academy drar igång vid midsommar och förväntas bestå av 15 ungdomslag eller ca 200 spelare. Förväntningarna är stora och vi kommer snart att gå ut med en utförlig artikel om DBA på vår hemsida. Vi har även dragit igång ett damlag som kommer att spela i tvåan den kommande säsongen.


Nu önskar jag er alla en trevlig helg.
Goran Popov/Klubbdirektör