DBA

Djurgården Basketball Academy (DBA) heter Djurgården Baskets nya ungdomssatsning som till en början kommer bestå av 16 ungdomslag från 10 till 18 års ålder. Akademin kommer att ledas av 5 kompetenta tränare och för närvarande förs förhandlingar med en ny sportchef för projektet. Akademin kommer att bidra till att klubben växer och att flera personer engagerar sig i DIF Basket.

"Att skola egna spelare är så klart oerhört viktigt för det ger oss en unik möjlighet att följa och påverka en spelares utveckling i ett viktigt skede. Att organisera en akademi är en idé som jag har haft med mig i flera år men tiden har helt enkelt inte räckt till. Jag tror att spelare som tar basketsporten på allvar ska få chansen att utvecklas i en professionell miljö som gör att dom presterar maximalt. Förväntningarna är att våra ungdomsspelare så småningom vill ta en plats i klubbens herr och damlag och nå den absoluta eliten inom svensk basket", säger klubbdirektör Goran Popov.

Ni kan anmäla ert intresse på följande mailadress This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så kontaktas ni snart av vår personal som förklarar mer.

Kansliet