Historisk seger mot AIK!

Djurgården bäst i stan!

Efter en säsong med mycket skador, en tragisk bortgång av vår spelare Dee Ayuba och senaste förlusten i Jönköping hade Djurgården mycket att bevisa i detta avslutande bortaderbyt mot ärkerivalerna AIK. En match som klubben väntat länge på och som betyder så mycket för alla Djurgårdshjärtan!

Det var ett inbitet och bestämt lag som åkte till Solna och blev stöttade av ett 80 tal trogna Djurgårdssupportrar, med målet att ta en första seger mot AIK borta i Solna. Det blev en typisk derbymatch där nerverna spelade in en hel del och där flera bra spelval blandas med tekniska misstag från båda lagen. Lagen turas om att vara i ledning men när det återstår en minut av första halvlek rycker AIK ifrån med några poäng och halvleken avslutas med resultatet 45-41! 

I tredje perioden gör Djurgården flera fel i anfallen som hemmalaget utnyttjar och får som mest till en ledning på 10p. Ett tag såg det ut som att DIF inte skulle kunna ta denna viktiga seger men då plötsligt reser sig Djurgårdens spelare och gör en helomvändning. Stöttade av trycket från läktarna, spelar dom stundtals ut hemmalaget som får stora problem på alla positioner. Djurgården kommer i kapp när det endast återstår tre minuter av matchen och när Charles Barton sedan tar en sista timeout kunde man se beslutsamheten i spelarnas ansikten. Nu var det endast vinst som gällde! Djurgården drar ifrån och AIK försöker komma tillbaka genom ett par fina trepoängsskott av Erkan men idag hjälpte ingenting mot våra hjältar i blå ränder.

Matchen avslutas med resultatet 92-98 och går till historien som den första derbysegern i basket borta i Solna. Det är svårt att framhäva individuella prestationer i denna derbyvinst som var en riktig lagseger men vi måste ändå nämna vår lagkapten Kiki Kitanovic som under hela matchen briljerar tillsammans med Brandon Barton. I andra perioden kliver även Cliff Collimon och Morris Walker Langston fram och sätter tillsammans 46p. Kristoffer Gafor sätter 7p och André Benediktsson 6p.

”Det är svårt att tänka sig ett bättre avslut på säsongen. Djurgården reser sig från ett underläge på detta otroliga sätt och vinner ett historiskt derby mot AIK på bortaplan! Och inte nog med det så avslutar vi Superettan med titeln ”Bäst i Stan”.Känslorna svallar i alla våra Djurgårdshjärtan och vi känner oss väldigt stolta över vår klubb”, säger Goran Popov, klubbdirektör, efter matchen

För närvarande ligger DIF på andra plats i tabellen och väntar på Wettetbygdens match mot Luleå för att se vad klubbens slutliga placering blir.

Vi tackar Josefine Tolleman för bilderna