Djurgården Basket startar ett Damlag

2018-04-23 Intervju: Goran Popov Bild: Josefine Tolleman På bilden från vänster: Cecilia Huzevka Israelsson, Erica Rundberg, Johanna Sillander, Petra Najm, Alva-Li Gustafsson, Therese Pettersson

Hej Therese och välkommen till Djurgården Basket. Som du vet så är alla i klubben väldigt glada över att vi har ett damlag på gång och intresset är stort. Vi vill alla gärna höra mer om satsningen och hur långt ni kommit med lagbygget.

Therese, berätta lite om din basketbakgrund?

Jag började spela basket när ja var fyra år och har största delen av min baskettid spelat i Blackeberg. Jag kände att jag ville prova något nytt och drog mig då till staterna för att spela på college i två år. Senast nu spelade jag i central.

Berätta lite om hur idén om damlaget kom till?

Central var tyvärr tvungna att lägga ner sitt herr och damlag och vi behövde då titta åt ett annat håll för att spela. Jag själv är Djurgårdare och vi funderade då på att DIF Basket inte har ett damlag. Vi tog då kontakt med styrelsen och fick chansen att starta ett damlag för Djurgården där vi även har stort input på hur vi vill att laget ska styras.

Är intresset från spelare stort och kommer det att organiseras tryouts?

​Intresset har visats från många håll men som det ser ut så är det många som måste titta på hur det ser ut inför hösten. Vi kommer ha några öppna träningar under sommaren och sedan till hösten har någon sorts try out.

I vilken serie börjar ni till hösten?

​Då vi är ett nystartat lag så behöver man starta i division 2 för att sedan jobba sig uppåt.

Vad är målet den första säsongen?

Målet med första säsongen är att skapa en stabil grund för DIF damlag och att vinna för att ta oss upp till division 1 till nästa säsong.

Hur går det med sponsorer?

​Det är många som tycker att den här satsningen är jättebra och visar intresse för damlaget, men vi behöver fortfarande sponsorer som slår till och hjälper oss att nå det målet vi satt för damlaget.

Kan vi förvänta oss att se er i Damligan om ett par år?

​Det är ett av våra långsiktiga mål, så det hoppas jag att ni ska få se!

Vilken är Er egen relation till DIF sedan innan?

​Jag har vuxit upp som Djurgårdare och pappa har tagit mig på hockeymatcherna sedan jag var liten. Att nu få chansen att spela i djurgårdslinnet själv känns väldigt stort!

Hur känner Ni att Djurgårdsfamiljen i stort tagit emot satsningen?

​Djurgårdsfamiljen är den bästa familjen av alla och dem har tagit emot oss med öppna armar. Vi känner ett otroligt stöd från Djurgården och det känns jättekul!

Tack för intervjun Therese och lycka till i fortsättningen!

Goran Popov/Klubbdirektör Djurgården Basket