Akademin på väg att bli en succé

20180524 Kansliet

Sedan vi drog igång anmälningarna till Akademin för snart 10 dagar sedan har en hel del spelare och föräldrar skickat in anmälningar och förfrågningar. Lagen och organisationen börjar ta form.

Här tänkte vi ta upp vad som gäller och hur Akademin fungerar.

Akademin består i år av 10 lag från U19 till U13. Herr och damlaget har ett nära samarbete med Akademin och redan i år kommer flera U19 spelare erbjudas träning och spel med seniorlagen. Vår coachstab består bla av coacherna Charles Barton som även är head coach i Herrlaget och Marko Milatovic som är tränare/sportansvarig i akademin. Våra coacher möts regelbundet för att analysera spelarnas utveckling och tittar även på individuella träningsprogram. Målet med Akademin är att ge satsande spelare rätt förutsättning att lyckas som basketspelare. När dom väl blir seniorer är målet att dom ska spela som proffs i våra seniorlag eller att vi hjälper spelarna komma ut i Europa.

Lagen kommer att spela flera turneringar utöver seriespelet och bl.a. resa och möta utländskt motstånd. I dagarna har vi förhandlingar med tre stora europeiska basketföreningar som visat intresse för att samarbeta med Djurgården. Vi har även planer på en stor internationell Stockholmsturnering med inbjudna amerikanska och europeiska lag.

Att dra igång en professionell basketakademi är en idé som jag haft med mig i flera år. Tiden har bara inte räckt till. Nu äntligen kör vi igång och det kommer att bli mycket spännande. Jag skulle vilja att akademin utvecklas till en institution inom sporten i vår huvudstad som även lockar utländska spelare. Det finns många bra stockholmsklubbar som satsar på bredden och vi vill inte på något sätt störa deras verksamhet men jag tror inte på att föräldrar eller barn ska coacha barn i låga åldrar. Det är minst sagt inte optimalt om man vill maximera effekten. Sporten ska tas på allvar från första början och coacherna måste vara kompetenta, kunna förmedla rätt teknik och kräva en bra nivå av sina lag”, säger Goran Popov/Klubbdirektör DIF Basket

 

Som vi tidigare skrev så kan ni skicka in förfrågan och anmälningar på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ringa på 0700254845

Ni kan även besöka oss på Gärdet Games den 6 juni där vi kommer att vara från kl. 10:00 – 17:00 på basketplanen. Kom och prova på sporten, se tävlingen i 3X3 som vi anordnar eller kom in i vårt tält bredvid planen.

För våra yngsta drar vi även igång ”Easy Basket” och ”Smurfbasket”. Mer informationen kommer i sommar.