Ung landslagsspelare till Djurgården!

I går blev det klart att den unga landslagstalangen Johan Crafoord från Danderyd representerar Djurgården i den kommande säsongen.

Johan, som spelar som forward, är född år 2000 och är 203 cm lång.  Han är skolad i Djursholms Indians och har representerat Sverige i både U17 och U18 landslagen där han snittade 11,2 poäng per match. Johan kommer även att spela i Djurgårdens Akademilag som i år spelar internationellt.   

Han själv tycker så här om sin nya klubb: ”Riktigt stort och väldigt kul av vara en del av Djurgården Basket, då alla mina vänner är Djurgårdare! Det är även en stor ära att få spela under coach Barton och runt riktigt grymma spelare som jag tror att jag kommer lära mig mycket av”

”Härligt med unga svenska spelare som är rätt motiverade. Johan lämnar ingen oberörd och vi är stolta att ha med honom i klubben. Det är så här svenska klubbar bör tänka. Genom att investera i unga svenska spelare projekterar vi en stark kommande generation som kan möta sig med spelare från stora basketnationer” säger klubbdirektör Popov