Veckans bomb!

Idag blev det klart att den 27 åriga serbiska forwarden Lazar Radosavljevic förstärker Djurgården den kommande säsongen.

Lazar har spelat för flera europeiska toppklubbar bla. Röda Stjärnan och Asseco.  Han är skolad i Serbien och har vunnit både U17 och U18 EM med Serbiens landslag. Med sin styrka och 205cm kommer han att hjälpa Djurgården på position 4 och 5 men även utmana från position 3.

 

Lazar provspelade i DIF förra året och var spelklar men efter ändrade regler om utländska spelare i förbundsserierna var klubben tvungen att släppa honom. Men i år gick det bra och Lazar kommer att ha en central roll i laget.

 

"Djurgården Basket bygger i år ett starkt och komplett lag och har som vanligt siktet satt på en topplacering i Superettan och spel i SBL kommande säsong. Lazar är en betydelsefull lagspelare som vi följt i flera år. Han är skolad, stark, osjälvisk och mycket erfaren. Det är inte mycket mer man kan begära av en spelare. Förhandlingarna tog en månad och det var många klubbar som ryckte i Lazar men till slut valde han ändå att komma tillbaka och spela för Stockholms Stolthet. Måste berömma vår ordförande Johan Cidvall som varit mycket drivande i förhandlingarna med Lazar och inte gav upp tills kontraktet var underskrivet" säger Goran Popov, klubbdirektör.

 

Glöm inte att köpa säsongskort i på denna länk