DIF segrar i andra raka derbyt

STOCKHOLM 20181009

I helgen åkte herrlaget till Åkeshovshallen för att spela det andra raka derbyt och det blev som väntat en mycket tuff match mot hemmastarka Alvik.

 

För er som kanske inte minns så var det även en tuff match förra säsongen i Åkeshovshallen när Djurgården avgjorde i sista minuten med 111 - 103. Alvik har ett bra lag och medan jag skriver denna artikel får jag veta att de i kväll slog AIK på bortaplan. Det bör vara ett varningstecken för många lag i Superettan.

I lördagsmatchen var det  Djurgården som satte fart från start och fick till en ledning på 9p efter första perioden (19-28), men i andra perioden kommer Alvik tillbaka och får DIF att tappa rytmen. Hemmalaget sätter 24p i perioden mot Djurgårdens 17p och krymper ledningen till enbart 2p i halvtid.

Andra halvleken fortsätter på samma sätt med tufft spel under korgarna och snabba anfall. Djurgården behåller en mindre ledning i hela matchen förutom i 32 spelminuten då hemmalaget under en kort period tar ledningen med 3p.

Det som egentligen avgör matchen ser man främst i statistiken där Djurgården skjuter 63% från trepoängslinjen och tar 43 returer medan Alvik hamnar på 33% och 29 returer. I Djurgården är det förstafemman som står för mestadelen av poängen (89/96) och högsta poäng noteringen i matchen står Djurgårdens Lazar Radosavljevic för med 24p.

Djurgården vinner matchen välförtjänt med 96-87 men som sagt hatten av för Alviks kämparglöd.

Sammanställningen ser ni här:

 

Nästa match spelas mot Göteborgslaget Högsbo hemma i Brännkyrkahallen i en match där Djurgården står som favoriter och förväntas ta sin tredje raka seger. Kom och heja fram DIF kl 16:00!

Alltid Oavsett

Klubbdirektör

Goran Popov