Vilken härlig helg för Djurgården Basket!

GORAN POPOV 20181021 BILDER JOSEFINE TOLLEMAN

Först segrar herrarna borta i Lund mot EOS med 91-85 och tar därmed sin fjärde raka vinst i Superettan. Sedan krossar Damerna Visby på hemmaplan med 95-46 och tar sin andra raka seger. Båda lagen är obesegrade och räknas som topplag i sin serier.

 

I herrlaget åkte Brandon Barton på en fraktur i handen och kommer att bli borta ett tag vilket påskyndade vår värvning av den 22 årige playmakern Joel Svensson som senast spelade i Alvik. Laget förväntas bli mycket stabilare i sitt spel med en ny spelare på denna position och förväntningarna är att denna laguppställning kommer att fungera bra i väntan på att Brandon kommer tillbaka..

I Lund blev det till en början en tuff match där EOS spelar mycket bra och DIF hamnar i underläge med 9p (25-16) efter första perioden. I andra perioden stabiliserar Djurgården sitt spel och börjar pressa hemmalaget på alla positioner. I halvtid är vi ikapp och ligger endast under med en poäng. I tredje perioden är det DIF som sitter i förarsätet och drar ifrån med 14p vilket till slut blir för mycket för hemmalaget att ta igen. Djurgården segrar med 6p (85-91) och tar täten i tabellen tillsammans med Fryshuset. Bästa poänggörare i Djurgården var Lazar Radosavljevic med 26p följd av Kristoffer Gafor med 18p. Bästa returtagare var Kitanovic med 11 returer följd av Joel Svensson med 7 returer.

Damlagets första hemmamatch blev en stor succé när man krossade Visby med 95-46 inför en härlig hemmapublik. Matchen var tyvärr lagd på samma tid som fotbollsderbyt mellan Djurgården och AIK vilket bidrog till att det var lite mindre besökare än planerat men stämningen var ändå på topp. Laget hade enbart spelat en seriematch tidigare som vi vann stort med 95-50 borta i Västerås. Nu var det dags att se om coach Mirzas damer verkligen var så bra som vi förväntat oss. “Vi visste inte så mycket om Visbys lag eller vad vi skulle förvänta oss men vi hade tränat bra och var redo att ge allt för att vinna på hemmaplan” säger coach Mirza Muhic.

DIF tog direkt kontroll i matchen och redan efter 7 minuter hade coach Mirzas damer tagit ledningen med 21-1 och fått Visbys lag ur balans. Bortalaget kämpade för att ta sig tillbaka in i matchen men Djurgården var allt för bra och kunde dra ifrån mot en säker seger. Som mest ledde DIF med 40p (66-26) och dominerade både i anfall och försvar. “ Vi fick en fantastisk bra inledning i matchen med aggressivt försvar och full fart framåt, vill tacka alla som kom till Brännkyrkahallen idag! Ni värmer oss” säger avslutningsvis coach Mirza Muhic.

Bästa poänggörare blev Tina Stenerud med 20p och lagkaptenen Therese Pettersson med 18p. Resten av laget hade följande poäng: Rundberg 13p, Nilsson 12p, Malmqvist 10p, Humla 10p, Israelsson 6p, Andersson 2p, Kolmodin 2p och Conta 2p.

 

 

Goran Popov/Klubbdirektör