Djurgården bäst i stan….igen!

GORAN POPOV 20181107     BILDER: JOSEFINE TOLLEMAN

Djurgården segrar i kvällens Stockholmsderby mot Fryshuset och tar sin femte raka vinst.

Derbyt lockade som väntat många åskådare som fick se en riktig rysare utspela sig i Brännkyrkahallen. Båda lagen krigade om varje poäng och det var stundtals mycket hetsigt på planen. Fryshuset har ett bra lag som coachas av den legendariske Gee Gervin och är tuffa i både anfall och försvar. Varje gång Djurgården fick en mindre ledning kom bortalaget ikapp och så förhöll sig hela matchen ända in i slutminuterna. När det bara är 2,30 minuter kvar av matchen tar Fryshuset sin största ledning i matchen (8p) och man känner en mindre uppgivenhet bland hemmapubliken. Då reser sig våra hjältar, visar karaktär och sätter flera viktiga skott. Först genom Lazar Radosavljevic som sätter en lång trea, 2 meter utanför trepoängslinjen följt av en fin layup. Sedan sätter Kristoffer Gafor en trea från högra hörnet och slutligen genom Filip som drar iväg ett skott som får hela hallen att koka.

 

 

Efter Djurgårdens serie på 12p återstod det endast 24 sekunder av matchen och med 88-81 på tavlan var vår femte raka vinst ett faktum. Vi är så klart alla väldigt stolta över vinsten och kan konstatera att Djurgården är det enda obesegrade laget i Superettan men man måste även ge Fryshuset beröm för att de krigar in i sista sekund och aldrig ger upp.

 

Bästa poängplockare i Djurgården blev Lazar Radosavljevic med 23p, Germain Jordan med 22p och Joel Svensson med 18p. Bästa returtagare blev som vanligt Germain Jordan (18 returer) som även leder returtagningen i hela Superettan.

 

 

Se sammanställningen här

 

Goran Popov

Klubbdirektör

DIF Basket