Djurgårdens Akademi vann sin grupp i USM!   

STOCKHOLM 2018-11-20 KANSLIET 

I helgen spelades första gruppspelet i basket SM för lag under 19 år där de 28 bästa svenska ungdomslagen gör upp om trofén.

Coach Marko Milatovic (DIF Akademins head coach) ställde upp med ett relativt ungt lag där de flesta spelarna enbart är 17 år gamla men som han själv säger “mycket talangfulla och målmedvetna”. Djurgårdens Akademi är nya i USM sammanhang och fick sig ett rejält elddop när de mötte renommerade ungdomsklubbar som Södertälje BBK och Norrköping Dolphins i sin grupp. Men Djurgårdens Akademispelare visade att de är att räkna med för framtiden när man gick segrande ur sin grupp och fick en direktplacering i omgång tre. De övriga tre lagen i varje grupp går till omgång två och får spela om placering i omgång tre. Djurgårdsspelaren Johan Crafoord blev gruppens MVP!

 

“Man kan inte vara annat än stolt över våra unga spelares kämparglöd och konstatera att de har en riktig Djurgårdsanda. Vi får inte glömma att det är första gången vi som klubb är med i USM och att Coach Marko har gjort ett mycket bra jobb med lagbygget” säger Goran Popov, Klubbdirektör.

Nu återstår det att se hur det går i nästa omgång och vi kommer att lägga upp vår nästa grupp så snart alla lag är klara med omgång två.

KLIKA FÖR ATT SE FILMEN HÄR ELLER PÅ BILDEN OVAN