Djurgårdens derbykross i Solna

STOCKHOLM 2018-11-28 KANSLIET

Djurgården Basket fortsätter sin segersvit och krossar AIK i Solnahallen med 99-73.

Djurgården tar därmed sin sjunde raka seger och är det enda obesegrade laget i Superettan. Inför derbyt spekulerades det en del i sociala medier om AIK skulle kunna bryta DIFs segersvit men när matchen väl var igång var det inte mycket som Solnalaget kunde sätta emot.

 

Den här matchen var superviktig, som alla derbyn mellan Djurgården och AIK är. Derbysegrar är viktiga för oss ledare, våra fans och våra sponsorer. Vi hade siktet inställt på den här matchen i tre-fyra veckor och hade scoutat AIK noggrant. Jag är oerhört stolt över att vi som klubb står upp i Solna och visar att vi är bäst i Stockholm” säger klubbdirektör Goran Popov.

 

DIF tog en tidig ledning i första perioden (16-5) och lät sedan aldrig AIK komma ikapp. Djurgården spelade runt på enbart 7 spelare och hade bra kontroll på alla positioner. Förstafemman med Joel Svensson, Germain Jordan, Kiki Kitanovic, Lazar Radosavljevic och Kristoffer Gafor stod för 88p av den totala poängsumman. Matchens effektivaste spelare blev Germain Jordan med 34p och 13 returer. I AIK var det bröderna Inan som var mest effektiva och satte tillsammans 52p.

 
KLUBBDIREKTÖR GORAN POPOV OCH ORDFÖRANDE JOHAN CIDVALL JUBLAR PÅ LÄKTAREN