Germine Jordan gör en monsterdunk. Bild: Josefine Tolleman

Stockholms Stolthet besegrar Mesta Mästarna!

DIF Basket segrar i kvällens tuffa Stockholmsderby mot Alvik med 88-81.

Att vinna åtta raka matcher i Superettan är så klart en stor bedrift och speciellt när fem av vinsterna är Stockholmsderbyn. Djurgården kan med rätta kallas Stockholms bästa basketlag och om allt går vägen i morgondagens match mot Trelleborg leder Djurgården hela Superettan.

Kvällens match mot Alvik blev som väntat både fysisk och snabb där Djurgården fick hålla koll på Alviks snabba guard Papy N´diaye som satte 30p och var poängbäst i matchen. Publiken bjöds på flera monster dunkar och mycket attraktivt spel från två lag som gav allt i detta derbyt.

Det blev sju lednings byten under matchens gång och Djurgården fick först till ett ryck i 35:e minuten när man ledde med 16p (80-64). Men Alvik kämpar sig tillbaka in i matchen och gör en serie på 11p. När det endast var 32 sekunder kvar av matchen och resultatet var 83-81 kliver Lazar Radosavljevic fram och sätter en lång trea som ger Djurgården ett tillräckligt försprång och säkrar lagets åttonde raka vinst.

“Nu kan vi pusta ut ett litet tag och sedan börja uppladdningen inför morgondagens match. Åtta raka vinster och obesegrade i Superettan, vad mer kan vi begära. Vi känner oss oerhört stolta och kommer att ge allt för att nå förstaplatsen i serien. Vill även berömma Alviks herrlag som aldrig slutar kämpa och spelar en attraktiv basket”, säger Goran Popov, klubbdirektör i Djurgården Basket.

I morgon spelas den tredje och sista matchen för den här veckan och det är Trelleborg Pirates som står för motståndet.

Poänggörare i Djurgården blev: Germain Jordan 28p, Lazar Radosavljevic 26p, Kiki Kitanovic 13p, Kristoffer Gafor 7p, Filip Bogdanovic 6p, Joel Svensson 4p, Brandon Barton 4p