Goran Popov och två medgrundare tackar för sig!

KANSLIET 2018-12-05----------------------------------

Om tre veckor är det dags för Djurgården baskets årsmöte och klubben kan nu meddela att tre av klubbens medgrundare, Goran Popov (klubbdirektör), Ronnie Christensen (kassör) och Dragan Parezanovic (styrelseledamot) har meddelat valberedningen att de inte ställer upp för omval ​i DIF Baskets styrelse kommande år​. Dessa tre herrar grundade Djurgården basket år 2015 tillsammans med Rick Bergström och Stefan Bergman och har lagt ner mycket tid för att bygga upp klubben. 

Detta säger klubbdirektör, Goran Popov till hemsidan:

Bröder! 

Det har blivit dags för mig att lämna över taktpinnen!

Det har varit en otroligt händelserik resa som jag är mycket stolt över. Tillsammans har vi kämpat för våra färger och delat både glädje och frustration. Vi har haft många underbara derbyvinster och stora framgångar som jag har med mig men när jag nu ser tillbaka på de gångna åren så är det främst bilden av våra bortgångna Djurgårdsbröder, ​Ulf H Peterssons och Dee Ayuba, som jag ser framför mig. ​Dessa fina herrar​ som jag haft äran att arbeta med har lämnat sår i våra hjärtan som kommer att ta tid att läka men även fina minnen som jag kommer att ha med mig resten av livet. 

Ni ska veta att det inte har varit ett lätt beslut för mig att ta och mina närmaste har bett mig tänka om främst för att de vet vad klubben betyder för mig. Jag känner dock att det är dags att lämna över till en ny energisk styrelse som förhoppningsvis ska ta klubben vidare till större framgångar. Jag kommer så klart alltid att stötta klubben och ställa upp i framtiden om det behövs men just nu behöver jag ta en paus från allt arbete för att kunna hinna med alla andra åtaganden.

Det har inte varit lätt att bygga upp en helt ny basketförening från grunden och speciellt inte en som bär på det ärorika namnet Djurgården. Som Djurgårdsförening förväntas man prestera bra och ligga i topp vilket har varit en utmaning. Vi har tagit klubben från serie två (fjärde serien uppifrån) till en förstaplacering i Superettan och är nu bara ett stenkast från basketsportens finrum “Svenska Basketligan”. Allt detta åstadkom vi på enbart fyra år!

Att driva en elitförening tar mycket tid och är krävande på alla möjliga sätt. Främst ekonomiskt men även tidsmässigt där jag spenderat 700-800 timmar per år med organisation, arrangemang, hemsidan/sociala medier, förhandlingar med spelare, ekonomi, sponsorarbete osv. Det bör även nämnas att vi inom organisationen gör detta oavlönat för att vi brinner för klubben.

Min familj har alltid stöttat mina "idrottsprojekt" men även fått stå ut med att dela mig med min hängivenhet till sporten vilket så klart inte alltid känts rätt. 

Det känns ändå bra när jag ser hur mycket klubben har växt sedan starten när vi endast hade ett herrlag och en liten organisation. I år har vi även ungdomslag, akademilag och damlag som jag är mycket stolt över.  Årets herrlagstrupp är förmodligen den bästa i Superettans historia och det ska till mycket för att vi inte ska nå våra mål. Coach Charles Barton har alla förutsättningar att vinna serien och som det ser ut nu så är vi nästan där. Jag kan bara hoppas att flera Djurgårdssponsorer får upp ögonen för denna framgångsrika klubb och ger sitt stöd. Tillsammans finns det inga mål som vi inte kan uppnå. 

Mitt sista projekt blir att instifta en stipendiefond för unga basketspelare i Sverige och tanken är att den ska bära Dee Ayubas namn. Men mer om detta framöver. 

Vill tacka styrelsemedlemmarna, vår ordförande Johan Cidvall, våra Djurgårdssupportrar, medarbetare och sponsorer som gjort den här resan med oss. Vill även passa på att tacka alla mina vänner från Eaglestiden som helhjärtat ställt upp år efter år med sekretariat och allt annat arbete under Djurgårdsmatcherna. Utan er hade det varit svårt att fullfölja våra matcher. 
 
Jag är kvar som klubbdirektör tills vår nya styrelse tar över och hittar en bra efterträdare, sedan är det läktarna i våra Djurgårdsföreningar som gäller för mig, i alla fall ett tag framöver. 
 
Alltid - Oavsett 
Goran Popov 
Klubbdirektör