13 raka vinster och obesegrade!

2019-01-14 ARTIKEL: GORAN POPOV BILD: JOSEFINE TOLLEMAN

I söndags tog Djurgården Basket sin 13:de raka seger när man besegrade fjärde placerade Fryshuset borta med 86-74. Lagen möttes även tidigare i säsongen (7 november) i en tuff match som Djurgården vann på hemmaplan med 89-85. Gårdagens match var visserligen tuff och relativt jämn men det var Djurgården som dikterade spelet och hemmalaget var i underläge under hela matchen.

Ass Coach David Leman sammanfattar matchen såhär;

"Vi tog ett tidigt grepp om matchen via bra skytte utifrån där Kristoffer Gafor satte tre raka treor. Ledning 17-9. Men så fort man slappnar av mot Fryshuset straffar de en direkt via poäng på snabba uppspel och offensiva returer. I den andra perioden fick vi en bättre balans i vårt spel och kombinerade skytte utifrån med insidespel och kunde gå till pausvila med en 9-poängsledning. I den andra halvleken fick vi igång vårt transitionspel där vi lyckades vända bollen snabbt från försvar till anfall. Germain Jordan (totalt 34 poäng), som stod över förra matchen pga skada, var tillbaka och stod för några häftiga dunkar i våra snabba uppspel. I den fjärde perioden var ledningen ett tag uppe i ca 20 poäng men Fryshuset höll sig kvar och slutresultatet skrevs till 86-74 vilket betyder säsongens 13:e raka seger. En stabil seger vilket också innebär att vi har 2-0 i inbördes på Fryshuset. Nästa helg väntar två hemmamatcher i Brännkyrkahallen. Luleå på lördag och Helsingborg på söndag"

 

DIF Basket är som sagt obesegrade och ligger på en första plats med 26p. Djurgården har även spelat 2 matcher mindre än rivalerna andra och tredje plats, Alvik Basket med 11 vinster och 5 förluster (22p) och Lundalaget EOS med 10 vinster och 6 förluster (20p). Djurgården har 11 matcher kvar att spela och mycket kan hända men som det ser ut nu så ligger laget mycket bra till för att vinna Superettan och den åtråvärda direkt placeringen till Svenska Basketligan.


Poängplockare DIF:
Germain Jordan 34, Kristoffer Gafor 16, Lazar Radosavljevic 12, Brandon Barton 9, Joel Svensson 7, Kiki Kitanovic 3, Filip Bogdanovic 3, Robertino Duric 2