Dubbel seger i helgen!

STOCKHOLM 2019-01-21 GORAN POPOV BILD: JOSEFINE TOLLEMAN

Det blev som väntat två segrar i helgens matcher mot Luleå Steelers och Helsingborg. I den första matchen mot bottenlaget Luleå hängde gästerna med tom den tredje perioden då DIF drog ifrån med 25-14 och säkrade en ledning med 16p inför den fjärde perioden. Den fjärde perioden blev visserligen poängrik åt båda hållen med totalt 69p men Djurgården vann även denna med 37-32 och säkrade sin 14de raka vinst (110-89).   

Det blev som sagt även seger i helgens andra match med 96-76 mot Helsingborg som ligger på en femte plats med 8 vinster och 8 förluster. Det var dock Helsingborg som började bäst och tog en tidig ledning med 11-2. Men Lazar Radosavljevic satte en trepoängare som blev startskottet för en imponerande vändning i första perioden där intensiteten höjdes såväl i försvar som i anfall. 30-13 stod det efter första perioden. Djurgården fortsatte spela inspirerat i den andra perioden och ledde i paus med 59-28. Hemmalaget höll sedan undan i den andra halvleken men Helsingborg ska ha all heder för hur de aldrig slutade kämpa och kunde putsa siffrorna i slutperioden. Efter en intensiv spelhelg med dubbla matcher har nu Stockholms stolthet matchuppehåll nästa helg innan februari månad börjar med returmatch borta mot Luleå.

”Vi var lite trögstartade idag och Helsingborg straffade oss direkt. Jag är dock väldigt stolt hur vi jobbade oss in i matchen genom tufft försvar och effektivt anfallsspel. En extra eloge till Filip Bogdanovic som spelade väldigt bra försvar på Helsingborgs starka forward från Danmark, Mads Rasmusson. Filip gav laget energi genom sitt försvar och returtagning, totalt 16 returer vilket är imponerande. Joel Svensson var tillbaka efter några dagars sjukdom och sköt högprocentigt utifrån med fyra satta 3-poängsskott. Som helhet handlade det om en stabil laginsats där alla bidrog och det är skönt att se hur vi kan lägga i en växel när det behövs. Det var även kul att se hur våra unga spelare fick värdefulla minuter i Superettan. 15-0 är imponerande och jag är stolt över killarna i laget.” säger assisterande Coach Leman efter vinsten.

I båda matcherna var Djurgårdens Germain Jordan poängbäst och visade prov på förstklassig basket.

 

Statistik ser ni här