Djurgården tar sin 16de raka seger

STOCKHOLM 20190303 GORAN POPOV BILD: JOSEFINE TOLLEMAN

Det var minst sagt ovisst om och när Djurgårdens herrlag skulle nå Luleå på grund av sena och inställda flyg men till slut kom laget iväg

Detta säger assisterande coach David Leman efter matchen:

Det blev en bortamatch som ställde stora krav och utmaningar för det här Djurgårdslaget. Inställt flyg och förseningar gjorde att vi fastnade på Arlanda. Några enstaka flighter flögs tillslut och vår till Luleå var en av dessa. Matchen blev uppskjuten knappt två timmar men när matchen startade kunde man inte märka detta på spelarna, de var laddade och förberedda på sin uppgift, en sextonde rak seger och ännu ett kliv mot Ligan!

Första perioden spelade båda lagen bra offensivt men vi lyckades inte få stopp i försvaret. I slutet på den andra perioden lyckades vi dock skapa ett ryck och gick till halvtidsvila med 10 poängs ledning, 37-47. I den andra halvleken ryckte vi till 15+ ledning efter att ha spelat väldigt bra men slappnade av lite och Luleå satte några treor och krympte underläget till under 10. Det var först när två minuter återstod som vi ryckte ifrån och punkterade matchen och slutresultatet skrevs till 68-85 och ännu en stark bortaseger.

”En fantastisk prestation att kunna fokusera och vara redo trots alla rådande omständigheter och samtliga spelare ska ha cred för hur vi genomför matchen. Lazar och Brandon ledde oss offensivt genom hela matchen och gjorde mer än hälften av våra poäng. Extra beröm till Johan Craaford gör en väldigt stark insats med 18 returer och 4 blockar. Fastän vi är tvungna att stanna kvar en extra natt i Luleå kommer det bli en härlig natt efter att vi nu har 16-0 i tabellen.”

Idag saknades Kiki Kitanovic och Germain Jordan som båda stannade hemma pga sjukdom samt Robertino Duric som är skadad. André Benediktsson gjorde comeback i Djurgårdslinnet för den här säsongen.

Poängplockare DIF:

Lazar Radosavljevic 32, Brandon Barton 15, Kristoffer Gafor 12, Johan Crafoord 9, Joel Svensson 8, André Benediktsson 7, Leo Chatziathanasiou Lettfält 2.

Nu laddar vi om för nästa match, Fryshuset borta 13 feb kl 19.00!