17:de raka segern

STOCKHOLM 2019-02-04 GORAN POPOV

Djurgården Basket tog ännu en vinst i Superettan efter att ha slagit Fryshuset på bortaplan med 94-81 och laget är uppe i 17 raka vinster och en vinst från serieseger.

Djurgården startade med 8-0 innan Fryshuset fick fart på poäng görandet och kontrade med 11 raka poäng. Ledningen efter den första perioden var 8 poäng och den växte till 16 i paus och många trodde nog det var klart. Men Fryshuset ger sig aldrig och trots underläge med 25 krympte de underläget till under 10 i slutminuterna. Bäst i gästerna var Aron Hedqvist Jallow med 20 poäng. I bortalaget fick flera av våra yngre spelare chansen och bra erfarenheter.
Assisterande coach David Leman:
”Jag tycker vi kom fokuserade till matchen och spelade stundtals riktigt bra. Fryshuset mixade sitt försvarsspel med man-man, helplanspress och zonförsvar, något vi förberett oss för men som alltid kräver att man håller skärpan. Extra plus till Joel Svensson som gav oss ett lugn på planen när Fryshusets spelare spelade mer aggressivt i försvar. Germain Jordan bidrog med hela 22 poäng och 18 returer vilket var bäst på plan. Nu ser vi fram emot nästa match hemma i Brännkyrka på söndag och vi hoppas få se alla härliga supporters på plats.”

Nästa match för Djurgården Basket är på söndag på hemmaplan i Brännkyrkahallen kl 16.00 när Högsbo Basket från Göteborg kommer på besök. Då har Djurgården Basket möjlighet att utöka segersviten till 18-0 och säkra förstaplatsen i Superettan.

Poängplockare DIF Basket:
Germain Jordan 22, Kristoffer Gafor 16, Brandon Barton 14, Kiki Kitanovic 11, Joel Svensson 8, Lazar Radosavljevic 7, André Benediktsson 6, Johan Craaford 4, Leo Chatziathanasiou Lettfält 4, Robertino Duric 3