18 de raka vinsten för obesegrade Djurgården

2019-02-17 SKRIVET AV GORAN POPOV

Djurgården 111-97 Högsbo

(27-15  26-29  29-21  29-32)

Djurgården behövde endast en till vinst för att avgöra hela Superettan och i kväll kom den. Dagens vinst betyder att Djurgården för första gången vinner Superettan i Basket och sportsligt är klara för Svenska Basketligan. Detta trots att laget har 6 matcher kvar att spela. Högsbo har ett ungt lag men spelar en skolad basket och har skarpa skyttar. I första mötet i oktober månad vann Djurgården knappt med 1p efter att Högsbo briljerat med sitt trepoängsskytte och enkla spel.

Djurgården öppnade matchen starkt och fick till en ledning på 15-2 inom några minuter. Unga Högsbo kämpade men blev lätt stressade av Djurgårdens starka försvar och tvingades ta många snabba avslut. I slutet av perioden kommer Högsbo igång med sitt spel men hemmalaget vinner perioden med 27-15. I andra perioden börjar Djurgården slarva mycket i försvar medan Högsbo spelar effektivt och enkelt. Detta ledde till att bortalaget kom in i matchen och minskade hemmalagets ledning till 9p inför andra halvlek (53-44).

I tredje perioden fortsätter Djurgården med samma slarviga försvarsspel vilket leder till att Högsbo kommer ikapp. Då tar coach Charles Barton en time out och sätter upp ett zonförsvar som ställer till stora problem för bortalaget som hamnar i ett 19 poängs underläge inom 4 minuter.

I fjärde håller Djurgården ifrån bra och Högsbo slutar skjuta sina långskott utan försöker istället spela inside vilket blir svårt mot ett längre hemmalag. Högsbo vinner perioden (32-29) men Djurgården tar hem vinsten i matchen mycket tack vare suveräne Germain Jordan som sätter 45p (20 returer) och Lazar som sätter 23p.

I bortalaget var det Emil Lundstedt (18p) och Jonathan Stålberg (18p) som var poängbäst.