Djurgården ångar på - 19:e raka vinsten

Pirates 81 : 93 Djurgården (21 - 21) (25 - 23) (13 - 16) (22 - 33)

Djurgården Basket ångar på för fullt och tar sin 19:e raka seger i Superettan. För motståndet i söndagens bortamatch stod tuffa Skånelaget Trelleborg Pirates som gjorde allt för att stoppa Djurgårdens segersvit.

Pirates hade gjort en del förändringar i truppen och tagit tillbaka amerikanska forwarden Justin Berry från ifjol samt värvat serbiska centern Dusan Sisic. Tillsammans med amerikanska skytten Mario Cooper och snabba guarden Jordan Germain Lou blev det en av säsongens tuffaste prövningar för Djurgården.

Trelleborg spelade mycket starkt och bestämt och så fort Djurgården fick till en ledning på 10-12p kom Pirates snabbt ikapp. Det var först när det återstod 4 minuter av matchen som Djurgården ryckte ifrån och fick till en ledning som de kunde hålla matchen ut. Djurgården har redan vunnit Superettan och är sportsligt klara för Svenska Basketligan men det ligger så klart mycket prestige i att vinna Superettan obesegrade och det har coach Charles Barton satt som sitt mål den här säsongen.

Nu återstår det 5 matcher med bland annat ett hemmaderby mot AIK den 22:a mars. Om Djurgården vinner alla återstår att se men klubben är onekligen på rätt spår.

Skrivet av: Goran Popov

Se spelarstatistik nedan: