20 raka segrar!

2018-03-03 SKRIVER: GORAN POPOV

DIF Fotboll vinner på hemmaplan med 3-2 mot Elfsborg i Svenska kuppen, våra basketdamer krossar Hammarby med häpnadsväckande 106-30 och våra basketherrar briljerar nere i Skåne och tar sin 20:e raka seger. Mycket bättre än så här kan det inte bli.

 

Fjärdeplacerade Helsingborg Basket kunde inte rå på detta Djurgårdslag som gått som tåget genom Superettan. DIF åkte ner med 9 spelare inklusive Lazar Radosavljevic som är skadad. Djurgården är som sagt redan vinnare i Superettan och sportsligt klara för spel i Sveriges högsta liga men nu är det ett annat mål som driver Charles Barton och hans spelare: Att ha en perfekt säsong utan en enda förlust!

Som det ser ut idag ska det till mycket för att stoppa detta motiverade Djurgårdslag och det fick Helsingborg känna av idag.  

Redan i första perioden lägger DIF in en hög växel och drar ifrån hemmalaget med 12p (31-19). Ledning utökas sedan i tredje och fjärde perioden till en matchvinst med 18p. Djurgårdens bästa spelare i dag var Brandon Barton med 30p, 5 returer och 4/8 på trepoängsskotten. Men det var som vanligt en lagvinst där Superettans bästa spelare Germain Jordan avslutade med 20p och 7 returer, Joel Svensson 13p och Kristoffer Gafor 12p, Dragoljub Kitanovic 9p, André Benediktsson 9p, Robertino Duric 6p och Filip Bogdanovic 2p.

Nu återstår fyra matcher av säsongen och det kommer att bli intressant att se om Djurgården kan nå sitt nya mål. Vi får inte glömma att Djurgården möter AIK hemma i säsongens sista derby 22 mars och Alvik den 27 mars. Dessa matcher kommer att bli svåra men vi tror ändå att våra basket hjältar kommer att nå sitt mål och bli det enda obesegrade laget i nya Superettans historia.