Hem » Damlaget

Damlaget

Damlaget segrar i debutmatchen!

20181007 KANSLIET

Idag skrevs Djurgårds historia när damlaget spelade sin första seriematch någonsin. Och vilken start det blev i debutmatchen när man slog Västerås Basket borta med 95-50! Djurgården vann i fyra raka perioder med 13-21, 8-27, 12-15, 17-32 och dominerade i hela matchen. I halvtid hade Djurgården en ledning på 48-21 och redan då stod det klart att det skulle bli mycket svårt för hemmalaget att rubba DIF.

Coach Mirza Muhic efter matchen:

“Vi spelar stabilt och disciplinerat under hela matchen. Försvars och anfallsspelet fungerade mycket bra. Vi har arbetat hårt under hela försäsongen och dagens stora vinst kommer som ett bevis på att vi är på väg i rätt riktning”.  

Damlaget avslutar storslaget med en vinst på 45p och tar därmed sin första vinst i serien.

“Härlig helg vi har haft, först vinner herrlaget i derbyt i lördags och sedan segrar damlaget i en historisk debutmatch. Vi är mycket stolta över klubbens nya damlag och det stora arbete de utför för att sprida dambasketen. Alla vi i ledningen känner den positiva energin som damlaget projekterar och är säkra på att de kan gå långt i år”, Goran Popov, Klubbdirektör.

Poängbäst i Djurgården var Erica Rundberg och Tina S Moen med 15p var följt av Therese Petterson 14p, Marie Malmqvist 12p, Lisa Conte 12p, Linnea Kolmodin 7p, Martina Nilsson 6p, Cissi Israelsson 4p, Nell Andersson 4p, Linda Engström 4p, Lovisa Humle 2p och Petra Najm 0p.