Hem » Uncategorized » Referat från J-lagets internmatch

Referat från J-lagets internmatch

För att förbereda sig för den nya säsongen har vårt juniorlag spelat en internmatch. Det blev en spännande och svängig match. Här kommer ett referat från matchen som det blåa laget vann med 86–77 över det röda laget.

Det blåa laget bestod av Johan, Abbe, Hasan, Liban, Olle, Mackan, Milton och Kevin. De spelade mot det röda laget som bestod av Abdi, Mohammed, Hjalmar, William, Dippen, Jochen och Elias.

Matchen började i ett rasande tempo där Olle dundrade i två treor för det blåa laget. Röda tog snabbt över kommandot och gick upp i ledningen tack vare sitt snabba passningsspel. Det blåa laget var väldigt stillastående i försvaret och såg stundtals ut som husvagnar som fällt ner stödbenen och gjorts redo för sommarens campande. De stor fast på samma ställe allt för länge.

Coach Aslan som hade hand om det röda laget såg väldigt nöjd ut inledningsvis medan Boban som coachade det blåa laget blev tillsagd av domaren att lugna ner sig då han lät spelarna höra hur missnöjd han var med deras insats. Det röda laget ledde med 14 poäng i halvtid och såg ut att gå mot en klar seger.

Efter pausen förändrades matchbilden radikalt. Blåa laget kom ut med ny energi och framförallt Mackan och Milton började vinna duellerna under korgarna och la in flera enkla returer vilket gjorde att det blåa gänget knaprade sig ikapp.

Med tio minuter kvar gick det blåa laget upp i ledning. Det röda laget såg tröttkört ut och efter att deras dittills bäste spelare Dippen drog på sig sin femte foul var det som att ridån gick ned för de röda.

Med ett par minuter kvar kändes matchen avgjord och blåa gänget ägnade de sista minuterna åt att försöka dunka och göra snygga saker med bollen. Siffrorna hade kunnat bli större om de fortsatt trycka plattan i mattan.

För att sammanfatta var matchen en bra genomkörare för alla inblandade.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *